Najnovije

VUČIĆ: Haradinaj je potpuno u pravu

Bilo je jasno da iza svega stoje SAD. Nije velika tajna bila, i ne moramo otvoreno uvek to da kažemo. Oni imaju još saveznika u Evropi. Zato moramo da se preorijentišemo na fabrike, budućnost, da pobeđujemo pameću, rekao je predsednik Srbije.

Vučić (Foto: Sajt predsednika Srbije)

Ramuš Haradinaj je potpuno u pravu kada kaže da će SAD, šta god da se desi, biti na njihovoj strani, bez obzira koliko Priština kršila međunarodno pravo, primetio je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da je krajnje vreme da se pomirimo s tim. 

Istakao je da je odavno jasno da SAD stoje iza Albanaca i da oni ništa nikada nisu radili sami.

„Bilo je jasno da iza svega stoje SAD. Nije velika tajna bila, i ne moramo otvoreno uvek to da kažemo. Oni imaju još saveznika u Evropi. Zato moramo da se preorijentišemo na fabrike, budućnost, da pobeđujemo pameću", rekao je predsednik Srbije i istakao:

"Da pobedimo vojno SAD, nemojte ni da pomislite".

On je podsetio da smo jednom to pokušavali, i da nismo uspeli. 

"Srbja je tada bila napadnuta i dobro znamo šta mislimo o agresiji. Dajte da sačuvamo ljude, da imamo više beba", podvukao je Vučić.

Rekao je da ne zna kakve će sve poruke dalje da šalju, i dodaje da zbog toga moramo da bežimo od bilo kakvih problema, jer znamo da su mnogo moćni, da neće mnogo da brinu ako nas udare na bilo koji način.

„To su dokazali više puta. Zato je na nama da sačuvamo mir, naše stanovništvo i vitalne interese. Da budemo bahati i silni nad Amerikancima bilo bi smešno. Suviše smo mali. NJihova ekonomija je 21 bilion dolara", ukazao je on.

Istakao je da nema sumnje da je Haradinaj u pravu da će SAD biti na njihovoj strani, jer su oni priznali nezavisno Kosovo i to je kraj priče za njih.

„To da su oni silni i jaki, što Albanci kažu da će SAD da ih zaštite u svakom trenutku, nije ništa čudno. Nisam slučajno govorio da im je Amerika i tata, mama, strina, stric, ukak, ujna“, rekao je Vučić. 

„Oni su mnogo jaki i neće valjda Srbija da promeni mišljenje SAD. Mi nemamo šta drugo da radimo, u ćošak smo saterani, moramo da se sačuvamo i zaštitimo“, naglasio je on.

Rekao je da "ni najmanje nije srećan" ni zbog izjave američkog ambasadora u Prištini po pitanju formiranja kosovske vojske. 

"Moje pitanje bi njemu bilo - gde to piše u vezi vojske, a on bi odgovorio da nigde ne piše, i da ga nije briga, jer su oni priznali kosovo. Oni se ponašaju po pravilu sile jačeg, a ne međunarodnog prava", rekao je Vučić u Kragujevcu, odgovarajući na pitanja novinara u vezi aktuelne situacije na Kosovu.

Kazao je da na to sve on samo može da govori istinu, pa tako i njima kaže sve u lice.

Istakao je da će Srbija nastaviti da se bori za interese svog naroda.

Preneo je da je imao dobar razgovor sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, sa ruskim partnerima i odlične razgovore sa kineskim partnerima.

Kako ukrajinski admiral želi da se preda Rusiji, pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić i Haradinaj

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA