Najnovije

BOSNIĆ: Uveren sam da će Tramp poništiti priznanje Kosova i evo kako treba da se pripremamo za taj dan! (VIDEO)

Novinar i politički savetnik iz Kanade DŽon Bosnić je u novoj emisiji "Aktuelno" izneo svoje rešenje kosovskog problema. Ujedno, osvrnuo se i na načine povezivanja srpske dijaspore sa otadžbinom.

DŽon Bosnić (Foto: Jutjub)

- Smatram da sve srpske grupe treba da se udruže zajedno, i da pravimo plan za dalje, ali Beograd treba da vodi taj plan. Ne smemo da izgubimo toliko veliki deo naroda, imamo pet miliona Srba koji žive van Srbije. Jevreji pokazuju svojim primerom zašto je ta povezanost veoma važna. Zašto država ne organizuje let Er Srbijom mlađih Srba koji bi došli ovde da pre svega nauče srpski, povežu se sa maticom, rade nešto korisno, upoznaju zemlju svog porekla. Sada dolaze oni koji imaju sredstva, koji imaju kontakte sa rodbinom, ali ne dolaze oni koji su tamo rođeni ne pričaju srpski. Možda dobijamo nove povratnike koji će, uz povećanje nataliteta, što isto smatram kao jako važno, dići broj Srba na bar deset miliona u roku od deset godina. Moramo da budemo povezani sa svojim korenima, a zašto se neki odriču svog porekla, pa to je rezultat ispiranja mozga pogotovo ako ste treća, četvrta generacija van Srbije, rekao je između ostalog Bosnić koji se zapitao:

- Da li je normalno da uoči Trampove pobede na izborima naš predsednik ide do Hilari da joj pruži podršku? NJoj koja je uvek bila protiv Srba, najgora ikada za nas? To je neznanje, ili ne znam šta je. Srbi u Americi su skoro svi glasali za Trampa, Srbi ovde u Srbiji su podržali Trampa.. Melanija je, koliko sam čuo, izrazito prosrpski orijentisana, DŽon Bolton je jedini bio protiv priznanja Kosova, toliko da je pravio i sastanke za lobiste, i tada smo čuli od njega da bi to bila jedna od najvećih grešaka u spoljašnjoj američkoj politici. Mi moramo što pre da nađemo stručnog čoveka u Vladi da radi svoj posao, da otvori ozbiljan biro sa 50 ljudi koji će dan i noć tražiti sve načine i kontakte od Trampa da bi se odrekao priznanja Kosova. Očekujem to, imamo još šest godina s Trampom i mislim da će on da poništi priznanje Kosova, a za taj dan treba da se spremamo. Pre nego što su ubili prvog Srbina OVK ekstremisti su pobili 750 Albanaca, imamo među njima veliki broj onih koji su rasli u jugoslaviji i koji nisu protiv života u Srbiji, rekao je Bosnić, a celu emisiju možete pogledati u sledećem videu:

Pročitajte OVDE sve o podmuklim novogodišnjim planovima Šiptara.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA