Najnovije

MILOVIM PUTEVIMA: Tri Vučićeve izdaje!

Poslanici Evropskog parlamenta u okviru rasprave o Izveštaju o napretku Srbije usvojili su amandman slovenačkog zastupnika Igora Šoltesa o Srebrenici.

Milo i Vučić (Foto: Jutjub)

Piše: Donko Rakočević

„Žalimo zbog ponovljenog poricanja genocida u Srebrenici od nekih srpskih zvaničnika, te ih podsećamo da puna saradnja s Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju i Mehanizmom koji ga je nasledio, uključuje puno prihvatanje i primenu njegovih presuda i odluka. Priznavanje genocida u Srebrenici je osnovni korak na putu Srbije ka pristupanju EU“, stoji u amandmanu Igora Šoltesa iz parlamentarne grupe Zelenih.

Nakon njegovog izlaganja, usvojena je rezolucija u konačnom tekstu sa 503 glasa ZA, dok je 85 poslanika je bilo protiv, a njih 47 je bilo suzdržano.

Dakle, ako želi da uvede Srbiju u Evropsku uniju, Vučić će, zajedno sa Skupštinom Srbije, morati da ustvrdi da je u Srebrenici počinjen genocid.

Od ranije nam je poznato da će morati da prizna Kosovo kao nezavisnu državu, kao i da uvodi sankcije Rusiji kad god to od njega zatraže zapadni centri moći.

Mogu li se osmisliti tri gore stvari po srpski narod i srpsku državu? Teško! Možda – prijem u NATO… Ali, i to će sigurno doći na dnevni red…

No, ako mislite da Vučić neće ispuniti te zahtjeve, grdno se varate. Pa, gro njegovih političkih aktivnosti, od kako je postao predsjednik države, svodi se na borbu za priznanje Tačijevog i Haradinajevog Kosova, istina uz dobijanje „mrvica“ za Srbiju.

Isti put je prešao i Milo Đukanović, da ne ponavljamo šta je sve ranije govorio za Kosovo, za ratove na prostoru bivše Jugoslavije, i za „majku“ Rusiju kojoj je bio glavni partner na Balkanu, a danas vidimo gdje je.

Borba za vlast ne poznaje nikakve granice, ni moralne ni tradicijske, zna to svako ko je pročitao Makijavelijevu knjigu „Vladalac“.  Cilj opravdava sredstva! Kao što je Milo izdao sve predačke zavjete i pogazio sve svoje riječi, tako će i Vučić. Znaju to svi i u Crnoj Gori i Srbiji, ali mnogi neće to da javno kažu – zbog ličnih interesa!

Da li EU ima krizu autoritetu na Kosmetu, saznajte OVDE.

Izvor: Sedmica

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Milo: Nekretnina nemam

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA