Najnovije

UJEDINJENE NACIJE UDARILE NA SRPKINJE: Isključen im mikrofon kada su počele da pričaju o Kosmetu (VIDEO)

Govor predstavnika NVO 28. Juna u kancelariji Ujedinjenih Nacija za nasilje i drogu u Beču prekinut je nakon što smo krenuli da govorimo o eskalaciji situacije na Kosovu i Metohiji, naglasili su iz ove nevladine organizacije.

Prekinut govor (Foto: Jutjub)

„Tamara Pavlović i Mia Milanović su trebale da govore na sastanku UN komisije za sprečavanje kriminala i uspostavljanje pravde u ime naše organizacije. Nakon nekoliko odlaganja, gospođica Milanović je uspela da održi govor uz česte prekide predsedavajućeg. Nakon toga, gospođici Pavlović je mikrofon potpuno isključen posle prvog minuta njenog govora kada je krenula da govori o nepravdi prema Srbima na Kosovu i Metohiji. 
Nakon kratkog spominjanja rezolucije 1244 saveta bezbednosti UN-a koja garantuje granice Kosova i Metohije kao dela Republike Srbije“, saopštili su iz NVO.

„Do danas niko od kosovskih Albanaca nije krivično odgovarao zbog sramotnog uništavanja srpskih kulturnih i duhovnih identiteta, ubijanja srpske dece, žena i muškaraca, uključujući i Olivera Ivanovića, a kao rezultat ovih zločina, položaj srpske manjine na Kosovu i Metohiji je sve gori i gori, rekla je tom prilikom Tamara Pavlović.

Jedva je uspela da izgovori poslednju rečenicu pre nego što je kamera prestala da je snima, a njen mikrofon isključen od strane predsedavajućeg.

„Na našu sreću, gospođica Milanović je uspela da izgovori nekoliko ključnih stvari: „Danas bih volela da usmerim vašu pažnju humanitarnoj katastrofi na Kosovu i Metohiji koja se upravo događa. Na administrativnom prelazu između Srbije i Kosova i Metohije, carine su podignute na 100%. Ovo znači da su prekinute sve neophodne pošiljke bolnicama i narodnim kuhinjama, i uskoro će zalihe potpuno nestati.“ Završila je svoj govor tako što je upozorila komisiju da se situacija na Kosovu i Metohiji brzo pretvara u „bastion droge i kriminala“ kao i da čak u ratnom stanju „neophodna humanitarna pomoć može slobodnije da prolazi nego na Kosovu danas“, rekli su iz organizacije 28. Jun.

Kako navode, prošle nedelje, članovi 28. Juna su dostavili govor forumu saveta za ljudska prava UN-a u Ženevi o kršenju ljudskih prava koje trpe Srbi na Kosovu i Metohiji. Nakon govora dostavljena je peticija sa 150 000 potpisa koja poziva na zaštitu srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji predsedniku foruma.

„Pored pokušaja da se ućutka, organizacija je danas izjavila da će „nastaviti da koristi svoj specijalni konsultativni status u ekonomskom i socijalnom savetu Ujedinjenih Nacija da bi govorila o humanitarnoj situaticji na Zapadnom Balkanu“, zaključeno je iz ove organizacije.

Kako hibridnim ratom prete Srbiji, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Knežević na albanskom: Kosovo je srce Srbije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA