Najnovije

DA LI SU RUSI ORGANIZOVALI ''ŽUTE PRSLUKE''? Francuski bezbednjaci naleću na zidove

Ministar spoljnih poslova Francuske Žan Iv Le Drian je rekao da Generalni sekretarijat za odbranu i nacionalnu bezbednost Francuske vodi istragu o navodnom učešću Rusije u protestima koji su zahvatili celu zemlju.

Žuti prsluci (Foto: Jutjub)

'’Čuo sam za te glasine … Pogledaćemo rezultate ove istrage. Neću da sudim ni o čemu dok činjenice ne budu ustanovljene'’, rekao je Le Drian.

Prema njegovim rečima, Francuska i Rusija imaju pitanja po kojima se razilaze, ali takođe imaju i projekte na kojima zajedno rade i usaglašene stavove po mnogim pitanjima.

Ranije je list Tajms objavio da se na Tviteru pojavilo na stotine naloga povezanih sa Rusijom i na kojima se objavljuju vesti o širenju uličnih protesta po celoj Francuskoj.

List je naveo da ovi nalozi '’šire dezinformacije'’, koristeći fotografije ranjenih demonstranata sa drugih demonstracija, kako bi se preuveličale činjenice o prekomernoj upotrebi sile od strane francuske policije.

Demonstracije '’žutih prsluka'’ su započete 17. novembra, a prvobitni razlog je povećanje cene goriva u Francuskoj, da bi kasnije demonstranti počeli sve više da izražavaju nezadovoljstvo zbog socijalne situacije u Francuskoj.

Zvanična Moskva je u više navrata demantovala optužbe da je organizovala ove demonstracije i da se umešala u unutrašnje stvari Francuske.

Kako je ruski ratni valcer zagrmeo Parizom, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Eskalacija nasilja u Parizu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA