Najnovije

DAUT HARADINAJ: Vojska Kosova po standardima NATO

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj rekao je da Kosovo stvara vojsku 21. veka prema standardima NATO, prenela je RTK 2.

Kosovska policija (Foto: kosovopolice. com)

„Stvaranje vojske zahteva i finansijsku podršku. Videvši mnogo uznemirenih po ovom pitanju, želim da vam garantujem da su svi predviđeni parametri, kao i budžet za razvoj Bezbednosnih snaga Kosova obezbeđeni”, rekao je Daut Haradinaj, brat kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, prenosi Tanjug.

Daut Haradinaj pominjao se ranije u medijima kao jedan od prvih bivših pripadnika tzv. OVK protiv kojeg će Specijalni sud podići optužnicu zbog slučaja „Radonjičko jezero”, odnosno ubistva 39 Srba, Albanaca i Roma tokom sukoba na Kosovu.

Kako je ranije pisao Blic, Daut Haradinaj, zvani Cufi i Obogaljeni, najpoverljiviji je i najbliži saradnik starijeg brata Ramuša Haradinaja sada u kriminalnim poslovima, a ranije u terorizmu.

Daut je, prema dokumentaciji koju su prikupili srpski istražitelji osim organizacije terorističkih akcija označen i kao neposredni ubica srpskih i albanskih civila lojalnih Srbiji.

Vezuje se za brojne likvidacije, terorizam i kriminal.

Godine 2005. osuđen je na pet godina zatvora zbog ubistva trojice Albanaca tokom rata, a u vreme sukoba u Makedoniji slovio je za glavnog organizatora pripadnika OVK sa Kosova u Makedoniji, naveo je RTS.

Pročitajte OVDE zašto je DŽon Bosnić ubeđen da će Tramp odbaciti priznanje tkz. republike Kosovo.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Jovanović: Stvaranje kosovske vojske posledica politike Srbije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA