Najnovije

Pentagon dolazak „Iskandera” u Kalinjingradsku oblast nazvao „destabilizujućim korakom”

Pentagon razmeštanje u Kalinjingradskoj oblasti operativno-taktičkih raketnih sistema „Iskander-M”, koji mogu imati i nuklearne glave, nazvao „destabilizujućim korakom koji je za žaljenje”.

Iskander M (Foto: Jutjub)

Zvanični govornik Pentagona DŽoni Majkl naveo je da su „Iskanderi” ofanzivno oružje malog dometa u čijem dosegu je nekoliko zemalja saveznica SAD iz NATO.
Majkl je još dodao: „Dolazak `Iskandera` u Kalinjingradsku oblast ne narušava nijedan od sporazuma SAD-Rusija, ali će povećati napetost između Moskvei njenih suseda”.
Ministar odbrane Litvanije, Rajmundas Karoblis, zatrašio je već da NATO da odgovor na „Iskandere” koji su se pojavili uz samu granicu te zemlje.
Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, izjavio je da Rusija nikome ne preti, da „Iskandere” razmešta na svojoj teritoriji i da o tome ne mora nikome da polaže račun.
“Iskander-M” služi za uništavanje na rastojanjima do 500 kilometara protivničkih raketnih sistema, reaktivnih višecevnih bacača, baterija dalekometne artiljerije, komandnih položaja, sistema veze i aviona i helikoptera na aerodromima.
Rusija ima 11 brigada naoružanih „Iskanderima”.
Počela odmazda Izraela zbog obaranja F-16, Sirijska PVO uzvraća paljbu, eksplozije se čuju širom Damaska. Više o tome čitajte OVDE.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Raketni kompleks "Iskander M"
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA