Najnovije

OBJASNIO DO TANČINA: Šešelj otkrio detalje iz istorije hrvatskog naroda (VIDEO)

Predsednik Vučić je u Zagrebu, sve je prošlo u najboljem redu, mada je sve iznenadilo što je Plenković pozivao na ratnu odštetu Hrvatskoj. Na kraju je odlučeno da svakoj državi pripada ono što je njeno.

Šešelj (Foto: Jutjub)

- To nije od velikog značaja, to je propaganda hrvatske javnosti. Ako se ne dogovorimo o razgraničenju, idemo na arbitražu, a to je opasna stvar. LJudi to je 11.000 hektara ili 110 km2, ako bi to preuzeli Hrvati, NATO pakt bi imao idealan položaj za napad na Srbiju. Mi ne smemo prihvatiti nikakvu arbitražu - kaže Šešelj i nastavlja:
- Valjda treba da naučimo da zapadnim emiserima ne smemo ništa da verujemo. Svaku arbitražu narednu sa Hrvatima mi gubimo. Hrvati imaju uigranu varijantu, četiri njihove brigade duže vreme treniraju i spremne su da se ubace u Srbiju u svakom času, dok se Srbija bavi drugim temama.
Po međunarodnom pravu, granica se formira maticom reke, i ona ide maticom, ne sredinom reke. To je što se tiče arbitraže, ja se zaklinjem da ćemo je sigurno izgubiti ako idemo tim putem. Ne može NATO dopustiti da neko dobije 110 km2. To više nije borba sa Hrvatskom, već sa NATO paktom. Zato mi ne možemo da dobijemo taj spor - izričit je lider SRS Vojislav Šešelj.
- Problem je što je Međunarodni sud pravde u postupku BiH protiv SRJ prekršio sve pravne principe i Konvenciju o genocidu, uopšte nije ispitivao da li se genocid desio. Sva krivična dela genocida propisana su Konvencijom o genocidu i ona se ne mogu menjati. Potrebno je dokazati specijalnu nameru da se želi izvršiti genocid. Ne možemo imati poverenja u MSP. Po međunarodnom pravu može svako da proglasi nezavisnost - rekao je Šešelj.
Nema pravnika na svetu koji će reći da je MSP legitiman sud, jer je formiran od strane UN.
- Mi ne možemo verovati ni međunarodnoj arbitraži. To je srpska teritorija, koju je Srbiji priznala i Badinterova komisija, i sad posle svega da menjamo, jer je Hrvatima došlo da menjaju granice po vremenu iz Austro-Ugarske monarhije.
- Prve srpske države su nastale u Zahumlju i Dalmaciji. Hrvati posle ustaških zločina nisu bili prikazani kao saradnici okupatora i došli do zaključka da su se to Srbi međusobno klali. Srbi su odbili ponudu velikih sila da stvore Veliku Srbiju 1915. godine - potvrđuje Marić.
- Jedini pravi Hrvati, izvorni Hrvati su Čakavci, sa Petrove Gore, oni su imali svoju državicu. Sve srpsko plemstvo se prebacilo u tu Hrvatsku nakon upada Bugara na prostore Srbije - dodaje Šešelj i nastavlja:
- Slovenački i čakavski pripadaju zapadnoj slovenskoj grani, a srpski istočnoj. Priča o južnoslovenskim jezicima je čista izmišljotina.
Još iz vremena Karla Velikog Srbi su nastanjivali Dalmaciju. Hrvati su uz podršku rimskog pape, organizovali zapadnu crkvu kao i srpski vladari, primili katoličanstvo svi do Nemanjića, pripadali su zapadnoj crkvi i to do 1054. godine ništa nije značilo, jer je crkva bila jedinstvena.
Rekao sam da su Hrvati postojali i da su pod Turcima potpuno nestali i rasuli se po svetu. U Mađarskoj je najčešće prezime Horvat. Zapadna Slavonija je danas tzv. Hrvatsko Zagorje - izričit je Šešelj.
Krajem 19. veka počinje velika akcija pretvaranja Srba pravoslavaca u katolike i Hrvate. Ilirski pokret je započet na kajkavskom području. Ilirsko ime je vezivano za Srbe i Napoleon je napravio Ilirske provincije. Ilirsko ime je vezano i za Srbe. Pod maskom jugoslovenstva Štrosmajer vrši podelu na katolike Hrvate i Srbe pravoslavce.
Prvi Hrvatski katolički kongres je ustanovio, svi katolici koji govore štokavskim narečjem su Hrvati, a svi pravoslavni su Srbi. Dubrovčani su se dugo suprotstravljali, oni su Srbi. Srbi su za materijalna dobra prihvatali novu veru. Naši pravoslavci su Turke prihvatili kao osloboditelje, više nego dok su živeli pod katoličkom vlašću.
Nama Hrvati nikad nisu bili problem, problem je bila Rimokatolička crkva. Nikad kod njih nije mogao da se ustanovi protestantizam. 
- I kralj Aleksandar i Tito su hteli da stvore Jugoslaviju - dodao je Marić.
To nije tačno. Tito je bio protiv Jugoslavije, a kralj Aleksandar je bio u velikoj zabludi. Tuđman je u preambuli ustava uneo da je NDH istorijska težnja hrvatskog naroda za nezavisnošću.
Proces pokatoličenja Srba i dalje traje. Više desetina hiljada Srba je pokatoličeno, možda i stotinu hiljada. Ovde u Vojvodini osim u Sremu, nema Hrvata. Bunjevci nisu Hrvati, imaju srpsko poreklo, ali su posebni, imaju svoju autentičnost, ali nisu Hrvati. U Subotici Hrvata uopšte nema. U 18. veku, svi Bugari katolici, napustili su Bugarsku i naselili se na severu Vojvodine i u Baranji. Oni su primili srpski jezik, a kasnije su ih naterali da budu Hrvati.
Da li si učestvovao u iseljavanju Hrvata iz Hrtkovaca? - pitao je Marić Šešelja.
- Niko nije proterivan i svako je mogao da bira gde će živeti. Nikog nisam dirao. Ono što Hrvati najviše zameraju Srbima su Ovčare. On je istražen kao zločin, streljano je 200 ljudi, 193 su Hrvati, a 7 su bili Kurdi, plaćenici u ZNG-ama. Hrvati su oko 150 Srba civila ubili kod Gospića. Naručili su pred pad Vukovara, da se streljaju Hrvati. U bolnicu naše snage nisu ulazile puna dva dana. Ja sam to ubistvo potpuno rasvetlio. Svi zarobljenici iz Vukovara su vođeni u Sremsku Mitrovicu,
Kad su streljana obavljena, svi su zakopani, svi grobovi su raskopani i premešteni. Ovih 200 je pripisano Srbima.
Spreman novi moćni Su-25, nepobediv za protivavionske rakete! Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: TV Hepi

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Radikali obeležili stranačku slavu Sveta Tri Jerarha
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA