Najnovije

OBORENA LISTA LJUBIŠE PRELETAVČEVIĆA BELOG: Nije zbog Đilasa, evo čija žalba ga je izbacila iz trke

Upravni sud je oborio listu LJubiše Preletačevića Belog za gradske izbore u Beogradu na osnovu žalbe Miloša Adamovića iz Zemuna, saznaje "Blic". Na osnovu dosad dostupnih informacija, najverovatnije je reč o funkcioneru Socijaldemokratske unije i kandidatu na listi "Ne davimo Beograd".

Luka Maksimović (Foto: Jutjub)

U presudi Upravnog suda se navodi da je odlučivao po žalbi "birača M. A. iz B.-Z.". Presuda po žalbi "birača M. A." doneta je sinoć, s obrazloženjem da lista Belog ne ispunjava uslove da bude proglašena. Prethodno je Gradska izborna komisija (GIK) pre nekoliko dana usvojila i proglasila ovu listu.
Iako se u presudi ne vidi ko je "birač M.A.", "Blic" tvrdi da je reč o Milošu Adamoviću iz Zemuna (u sudskim spisima Beograd - Zemun, B.-Z). Dalje provere su vodile ka funkcioneru Socijaldemokratske unije i 71. kandidatu na izbornoj listi "Ne davimo Beograd", koji je pre nekoliko dana na svom tviter nalogu i najavio da će podneti žalbu protiv liste Belog.
"Naravno da se treba boriti protiv lažnih SNS lista na beogradskim izborima pa ću u toku dana i podneti žalbu GIK-u protiv lažne DJB liste i liste Belog. Ipak, ne zaboravimo da je i lista Dosta je bilo - SP Dveri proglašena protivno Zakonu", napisao je Adamović nedavno na svom tviter nalogu.
Beogradski mediji su prethodno objavili da je "listu Belog oborio Dragan Đilas". Kako "Blic" saznaje u Gradskoj izbornoj komisiji, predstavnik liste "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju!" ranije jeste imao usmene primedbe na validnost liste Preletačevića Belog. Ipak, žalbu Upravnom sudu podneo je Miloš Adamović, kandidat sa liste Inicijative "Ne davimo Beograd". O zakazanom TV duelu Šešelja i Obradovića saznajte OVDE. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Luka Maksimović o kandidaturi za gradonačelnika.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA