Najnovije

Rama se sad pravda: Izjava o jednom predsedniku Albanije i Kosova izvučena iz konteksta

Albanski premijer Edi Rama tvrdi da je njegova ranija izjava, da bi Albanija i Kosovo trebalo da imaju istog predsednika, izvučena iz konteksta, ali i da nema nameru nikoga da smiruje i da "ako je neko zabrinut neka brine".

Edi Rama (Foto: Sinhua)

- Reakcija EU u vezi sa tim bila je normalna i u skladu sa njenom politikom. To nije bilo ništa do čista imaginacija - rekao je Rama za lokalnu televiziju, a prenela je agencija ATA.
Albanski premijer Edi Rama izneo je u nedelju, na svečanoj sednici kosovske skupštine povodom desete godišnjice od jednostranog proglašenja nezavisnosti, ideju o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici Albanije i Kosova, kao i o izboru jednog predsednika.
Govoreći o spoljnoj politici Albanije, Rama je kazao da je Vlada te zemlje uvela novu dimenziju i dinamiku spoljne politike, kao i da je odlučna da se problemi sa susedima svedu na nulu.
- Moramo najpre da rešimo probleme da bismo stigli do tog cilja. Ne možemo da ih svedemo na nulu zatvaranjem očiju kao da problemi ne postoje - dodao je on i zaključio da su ekonomski odnosi sa Srbijom optimistični. Kakvo će pismo Vučić predati Lavrovu saznajte OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA