Najnovije

PENTAGON: Ne plašimo se ruskih Su-57! Nisu pretnja za nas! (VIDEO)

SAD ne smatraju ruske lovce pete generacije Su-57 pretnjom u kontekstu sprovođenja američke vojne operacije u Siriji, izjavio je predstavnik Pentagona Erik Pahon.

Su-57 (Foto: Ria)

Kako je rekao, budući da Amerika na te avione ne gleda kao na pretnju, Pentagon će nastaviti da sprovodi svoje aktivnosti u Siriji u standardnom režimu.
Istovremeno, Pahon je upozorio da bi razmeštanje tih aviona na ruskoj avio-bazi Hmejmim u Siriji bilo u suprotnosti sa izjavama ruskih zvaničnika oko smanjenja vojnog kontingenta u toj zemlji.
Prethodno je saopšteno da su dva najnovija ruska lovca pete generacije primećena kako obleću sirijsko nebo, iako nikakvih detalji po tom pitanju nisu saopšteni javnosti.
Osnovna namena Suhoja Su-57 (PAK FA) je da bude lovac – presretač smanjene uočljivosti, što mu omogućava neprimećenost od protivničkih radara i drugih senzora tokom operacija u vazdušnom prostoru. 
Mogućnost letenja nadzvučnom brzinom, u režimu rada motora bez dopunskog sagorevanja, odnosno superkrstarenje, mu stvara veliku prednost u borbi za prevlast u vazdušnom prostoru, a u stanju je da se suprotstavi američkim lovcima pete generacije F-22 raptor i F-35.
Pročitajte OVDE sve o paklu sirijske Gute!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte perfomanse ovog moćnog aviona i uverite se da li su u pravu kada kažu da se ne plaše?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA