Najnovije

SMANJUJE SE ISTOČNA GUTA: Rusi prže džihadiste pred naletom sirijskih jurišnika! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija imala je danas izuzetno uspešan dan u Istočnoj Guti, koja je sve manja zahvaljujući značajnom napretku snaga lojalnih vlastima u Damasku i na istoku i na zapadu džihadističke enklave.

Tigrovi i Rusi (Ilustracija: Pravda)

Tigrove snage započele su dan silovitim napadom na položaje "DŽejš al islama" na istočnom frontu, gde su vrlo brzo oslobodile mesto Havš Davahra. Juriš Tigrovih snaga se nije zaustavljao pa su jedinice SAA uskoro ušle i u Šifuniju, grad od visokog strateškog značaja za predstojeće operacije u ofanzivi "Čelik Damaska". Prema poslednjim izveštajima ratnih reportera, borbe u Šifuniji i dalje traju.

Sa druge strane linije razdvajanja u Istočnoj Guti, severno od Haraste, jedinice SAA izvršile su uspešan napad na položaje Hajat tahrir al Šama (HTŠ) i Fajlak Rahmana i oslobodile gotovo celu gradsku četvrt Al Ajami. Potpunim oslobađanjem ovog naselja, SAA će sa tri strane opkoliti utvrđeni centralni deo Haraste, grada iz koga su tokom proteklih godinu dana pokretani smrtonosni napadi džihadista.

Sirijski artiljerci pohvalili su se danas snimkom uništenja minobacačkog gnezda u Istočnoj Guti: Sirijska arapska armija je u današnjim operacijama imala snažnu podršku ruske avijacije. U blizini Damaska, sirijske snage pronašle su danas i ogromno skladište oružja. Više o tome pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA