Najnovije

"KOALICIJA" MORA BITI ZAUSTAVLJENA: Evo koliko je sirijskih vojnika zaista nastradalo u najnovijem masakru američke avijacije!

Sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova izdalo je zvanično saopštenje u kom osuđuje napad američke koalicije na provladine snage u sirijskoj pokrajini Deir Ez Zor.

Američki avioni napadaju sirijske snage (Ilustracija: Pravda)

"Najnovija agresija, koja podleže osudi za ratni zločin i zločin protiv čovečnosti, direktna je podrška terorizmu. Ona takođe otkriva i odvratnu prirodu američkih namera protiv suvereniteta, teritorijalnog integriteta i naroda Sirije", navodi se u saopštenju. Sirijska diplomatija traži od međunarodne zajednice da pozove na odgovornost takozvanu "Međunarodnu koaliciju" zbog najnovijeg masakra.  Damask se nada da će ih međunarodna zajednica tako zaustaviti od vršenja zločina i napada "tokom kojih su, do sada, ubili i ranili na hiljade ljudi, uključujući žene, decu i starce, pritom uništavajući i društvenu i privatnu infrastrukturu u Siriji". Napad se odigrao u gradu Kašamu, na jedinom delu sirijske teritorije sa istočne strane reke Eufrat, koji je pod kontrolom Damaska.

Odgovarajući na podatke iznete od strane američke televizije ABC, da je u napadu ubijeno 100 sirijskih vojnika, vojni izvori sirijskih medija danas su objavili da je u napadu u Kašamu smrtne rane zadobilo 25 vojnika, a da je nesrazmerno veći broj njih povređen, pojašnjavajući da su, u najvećem broju, u pitanju dobrovoljci iz lokalnih plemena. 
Kako amerikanci objavili i opravdali ovaj masakr, pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pre tri dana je u Deir Ez Zoru, u Hramu Presvete Bogorodice, održana prva služba od oslobođenja tog grada:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA