Najnovije

REŠEN DA ŠIPTARIMA GRADI AUTO-PUT: Evo o čemu je Vučić pričao sa Tačijem u Bugarskoj! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u Sofiji da je za Srbiju važno da do sredine maja, kada će u Bugarskoj biti održan Samit EU – "Zapadni Balkan", ispuni 115 kriterijuma koje su dobile sve zemlje regiona.

Vučić u Bugarskoj (Foto: JuTjub)

Aleksandar Vučić je novinarima preneo da je na Samitu lidera "Zapadnog Balkana" i EU u Sofiji, pored napretka "zapadnobalkanske šestorke" ka Uniji, bilo i nekoliko drugih bitnih tema koje su drugačije od onoga što je uobičajeno. Rekao je da je bilo reči o tome da region treba da radi na uspostavljanju regionalne ekonomske zone, kao i govora o ispunjavanju 115 kriterijuma koji su već dati zemljama i teritoriji "Zapadnog Balkana". Mnoge zemlje, kako je konstatovao, nisu ništa ili su vrlo malo uradile kada je to u pitanju. - Za nas je važno da to uradimo pre polovine maja, kada se u Sofiji održava veliki Samit EU i "Zapadnog Balkana", naglasio je Vučić. Ukazao je da je premijer Bugarske, zemlje koja sada predsedava EU, Bojko Borisov postavio ambiciozne ciljeve u vezi sa povezanošću regiona. - U nekoliko navrata govorio je o Beogradu i vezivanju Beograda za mnoge druge važne gradove u regionu, te da je potrebno da se obezbedi za to više evropskog novca. Govorio sam o tome da sam sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel pričao po ko zna koji put o auto-putu Niš–Priština i koliki značaj bi on imao za Toplički okrug, Niš, Merošinu, Nišavski okrug i druge krajeve Srbije. Mi ćemo sa njegovom izgradnjom krenuti krajem ove godine, najavio je Vučić. Vučić je rekao da će Srbija sama krenuti i u izgradnju auto-puta Niš–Dimitrovgrad. - Očekujemo da ljudi mogu da vide opipljive rezultate naših razgovora, rekao je predsednik. Preneo je da je razgovarano i o političkim razlikama i razlikama o granicama koje moraju da se reše, kao i na koji način to učiniti. - Nije lako i jednostavno, ali moramo da guramo napred, istakao je Vučić.

Razgovor sa Tačijem o nastavku dijaloga

Predsednik Srbije je rekao da je razgovarao sa Hašimom Tačijem o tome kada će biti nastavljen dijalog u Briselu. Vučić i Tači su se sastali na marginama Samita lidera zemalja Zapadnog Balkana i EU. Predsednik Srbije je, u izjavi novinarima, rekao da često razgovara sa Tačijem jer je uvek bolje razgovarati nego činiti bilo šta što bi bilo loše po srpski i albanski narod. Dodao je da nije drago ni Tačiju, a ni da ni on nije preterano radostan kada mora da razgovara sa njim, ali da je to njihov posao. - Razgovarali smo o tome kada da nastavimo dijalog u Briselu, kako i na koji način da pokušamo da rešimo istorijski sukob Srba i Albanaca, naglasio je Vučić. Osim toga, u izjavi za Tanjug, Vučić je uspeo da odgovori i Draganu Đilasu: Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA