Najnovije

VULIN BRANI SRBIJU I RUSIJU OD SKAPAROTIJA: Oštre reči ministra vojnog u odgovor američkom generalu! (VIDEO)

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin oštro je odreagovao na deo svedočenja američkog generala Kurtisa Skaparotija o srpskom narodu kao "problemu na Balkanu" i "malignom uticaju Rusije" u našoj zemlji.

Vulin o Skaparotijevim optužbama na račun srpskog naroda (Foto: JuTjub, Pravda)

- Od 1999. godine nije bilo teže, neodgovornije i opasnije izjave nego što je izjava generala Skaparotija. Reći za čitav jedan narod, reći za srpski narod da je opasnost za čitav Balkan govori i poziva na ujedinjavanje svih protiv srpskog naroda, izjavio je ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin reagujući na izjavu komandanta NATO snaga za Evropu Kurtisa Skaparotija, prenosi Ministarstvo odbrane. Prema Vulinovim rečima, na našu sreću, svi naši susedi vrlo dobro znaju da mir na Balkanu obezbeđuje upravo politika koju vodi Republika Srbija. - I na našu sreću svi susedi vrlo dobro znaju da su Srbi, gde god da žive, okrenuti miru i uvek su deo stabilnosti u zemlji gde žive, a nikako kolektivna pretnja. Reći za čitav jedan narod da je kolektivna pretnja i kolektivna opasnost je opasno, neodgovorno i poziv na borbu i sukob sa čitavim jednim narodom. Verovali smo da su izjave o kolektivnoj odgovornosti, kolektivnoj krivici i konačnom rešenju zauvek prošle ali, na žalost, izgleda da nisu, poručio je ministar odbrane On je ponovio da je Srbija je suverena, slobodna i vojno neutralna zemlja koja će sama donositi svoje odluke i koja će sama birati svoje prijatelje. - Ministarstvo odbrane će nastaviti da sarađuje sa Ministarstvom odbrane Ruske Federacije i na sprovođenju vojno-tehničkog sporazuma koji je dogovoren između vrhovnog komandanta VS Aleksandra Vučića i vrhovnog komandanta oružanih snaga Ruske Federacije, Vladimira Putina i veoma smo zadovoljni kako se ta saradnja razvija i radujemo se njenom nastavku i njenom produbljivanju, kaže Vulin.
Ministar je dodao i da Srbija ni na koji način neće ugroziti odnose sa našim tradicionalnim prijateljima, niti će učiniti bilo šta što će naškoditi našim trajnim i dugoročnim političkim, ekonomskim, vojnim i svakim drugim interesima.
- U Srbiji nema ruskog uticaja i nema bilo čijeg uticaja protiv koga se treba boriti. Srbija je samostalna, sama bira svoje prijatelje i sve naše odluke će biti vođene samo na taj način. Ruska Federacija je prijateljska zemlja, zemlja koja podržava naše spoljnopolitičke prioritete, zemlja koja se ne meša u naše unutrašnje odnose, ne finansira nevladine organizacije, ne podstiče proteste, Jednostavno, ovde nema ruskog niti bilo čijeg uticaja protiv koga se treba boriti i zbog koga treba pretiti Srbiji, napominje Vulin i dodaje da je Srbija slobodna, vojno neutralna zemlja i da će u skladu sa tim i nastaviti da se ponaša. Skaparotijev portparol danas je, za Tanjug, potvrdio odlučnost NATO alijanse da se bori protiv "malignog uticaja Rusije" na Balkanu, čiji je nosilac srpski narod na ovim prostorima. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda
Bonus video

Zoran Ćirjaković - Strani plaćenici i oni koji mrze Srbiju uspevaju kod nas!

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA