Najnovije

IZOLACIJA RUSIJE NIJE REŠENJE: Tilerson otvorio dušu u oproštajnom govoru! (VIDEO)

Još danas aktuelni šef američke diplomatije Reks Tilerson, koji je danas bez odgovarajuće procedure i pratećih počasti, praktično najuren iz Stejt departmenta, održao je oproštajni govor u kom je, između ostalog, naglasio neophodnost spuštanja tenzija u odnosima između Rusije i SAD.

Oproštajni govor Reksa Tilersona (Foto: JuTjub)

Tilerson je u govoru održanom u "brifing sobi" Stejt deartmenta nabrojao sve "uspehe" spoljnopolitičkog odeljenja američke administracije pod njegovim rukovodstvom.  Među tim "uspesima", Tilerson je pre svega izdvojio "maksimalni pritisak" koji je izvršen nad Severnom Korejom i koji je, prema njegovim rečima, primorao rukovodstvo te zemlje da "pristane na pregovore", a uz pomoć "širokog spektra sankcija koji je pokazao svoju efikasnost" po tom pitanju. Govoreći o Rusiji, Tilerson je rekao da je ponašanje Moskve "problematično" i poručio Kremlju da "mora pažljivo da procenjuje svoje akcije u najboljem interesu ruskog naroda, ali i sveta". 
- Izolacija Rusije, nije ni u čijem interesu, ipak je dodao odlazeći šef američke diplomatije.
Govoreći o američkim akcijama u Siriji, Tilerson je naglasio da su primirja koja je izdejstvovala njegova administracija spasila veliki broj života u toj zemlji. - Ipak, ostalo je da se uradi još mnogo toga u Siriji, kao i na stabilizaciji Iraka, poručio je Tilerson, dodajući da je usvajanje američke Strategije za južnu Aziju nateralo talibane na mirne pregovore sa vlastima u Avganistanu. On je objasnio da njegov otkaz stupa na snagu sa završetkom današnjeg dana i da će do tada predati sve obaveze svom zameniku Salivanu, a da će se njegova služba u Trampovoj administraciji, formalno, okončati 31. marta. Istovremeno sa otpuštanjem Reksa Tilersona, Amerikanci su započeli velika pomeranja snaga u i oko Sirije. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA