Najnovije

NE OBAZIRU SE NA PRETNJE: "Čelik Damaska" nastavlja gaženje terorista u Istočnoj Guti! (FOTO/VIDEO/MAPA)

Ne obazirući se na pretnje Sjedinjenih Država i njenih saveznika, Sirijska arapska armija (SAA) nastavila je da niže uspehe u operaciji "Čelik Damaska" koja za cilj ima oslobođenje područja u blizini Damaska poznatom pod nazivom Istočna Guta".

Na istoku Damaska (Foto: JuTjub)

Operacija je danas nastavljena napadom sa jugoistočne strane preostalih teritorija koje se nalaze pod kontrolom terorista, u pravcu grada DŽisrina. U akciji koju su predvodili pripadnici 4. mehanizovane divizije i Republikanska garda, ovga puta čak i bez podrške iz vazduha, zabeležen je novi značajan uspeh SAA. Tokom prodora prema DŽisrinu, prema izveštajima sirijskih ratnih reportera, preuzeta je kontrola nad tri postrojenja koja su džihadisti koristili za proizvodnju raketnog oružja. Osim velikog broja raketa, u podzemnim tunelima, kako se tvrdi, pronađeni su i tragovi hemijskog oružja i drugih eksplozivnih materjala.




Osim toga, izvori navode i da je na obodu grada pronađen i veliki zatvor koji su napravili teroristi, a koji je ispražnjen neposredno pre dolaska SAA na te pozicije. Nakon višečasovne borbe koja je trajala do kasnih popodnevnih časova, SAA je uspela da očisti sva poljoprivredna dobra na prilazu DŽisrinu i da zakorači u sam grad, preuzevši kontrolu nad nekoliko blokova zgrada na njegovom obodu, čime su zauzete pozicije za juriš koji se očekuje u ranim jutarnjim satima.

Kakve manevre preduzimaju ovih dana američke snage u najavi eventualnog napada na Siriju, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA