Najnovije

GLAVOM U ZID: DŽihadisti krenuli u "osvetničku" ofanzivu u Hami i ostavili svoje živote na frontu! (FOTO/VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija (SAA) i dobrovoljačke Snage nacionalne odbrane (SNO) odbili su danas združeni napad proturskih i proameričkih džihadističkih organizacija na severu sirijske pokrajine Hame, saopšteno je iz sirijske ratne komande.

Na severu Hame (Ilustracija: Pravda)

Nakon prvobitnih uspeha iznenadne ofanzive i osvajanja pretežno hrišćanskih sela Karnaz i Hamamijat, usledio je brutalan odgovor sirijskih snaga i ruske avijacije, u kojima je napredak džihadista potpuno anuliran, a najveći broj napadača pobijen. Iako su "pobunjenički" mediji danas tvrdili da su u napadu, o kom su u početku pompezno izveštavali, učestvovale isključivo američke i turske džihadističke organizacije, demantovala ih je sama sirijska Al Kaida (Hajat tahrir al Šam - HTŠ), čije je medijsko krilo, agencija "Ibaa", objavila da su njihovi pripadnici prvi zakoračili u pomenuta sela. Ovako su započeli svoje izveštavanje o ofanzivi: ... i "uspesima": A onda je usledio odgovor: Kako su zakoračili, tako su verovatno među prvima i ostavili svoja beživotna tela u njima, nakon munjevitog odgovora sirijskih i ruskih snaga, koje su prema lokalnim izveštajima izvršile više od 50 udara iz vazduha. Pgledajte i foto-reportažu koju je nakon odbijenog napada objavio lokalni sirijski portal "Hama":
Syrian Army Repels FSA Attack In Hama, Kills Dozens Militants (Photos, Video)


Syrian Army Repels FSA Attack In Hama, Kills Dozens Militants (Photos, Video)


Syrian Army Repels FSA Attack In Hama, Kills Dozens Militants (Photos, Video)

Ipak, iako su danas pretrpeli strašne gubitke, džihadisti najverovatnije neće odustati od pogubnih napada na severu Hame, što potvrđuju i njihove agencije koje najavljuju nove "hrabre udare na režimske snage", a u znak odmazde i pomoć svojim kolegama u Istočnoj Guti, tako što se nadaju da će konstantnim napadima naterati SAA da prebaci snage iz operacije "Čelik Damaska" na sever Hame. To se, naravno, za sada neće dogoditi, ali je prilično očigledno da su dobili naređenje od svojih sponzora da po svaku cenu pokušaju da rasterete teroriste u Istočnoj Guti, jedinom preostalom mestu sa kog mogu da ugroze sirijsku prestonicu.

Ovakvu nameru sponzora sirijskih terorista nagovestio je šef Centralne komande američke vojske, koji je rekao da SAD neće dozvoliti pobedu Rusije i Irana u Siriji, ali i objasnio da njegova zemlja, zbog ruskog protivavionskog i protivraketnog oružja, više nije u mogućnosti da to uradi sopstvenim snagama. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA