Najnovije

JANKOVIĆ: Izbori u Beogradu su razotkrili prirodu vlasti

Izbori za skupštinu Beograda doveli su do promena kod opozicije i razotkrile prirodu vlasti koja nije birala sredstva da obezbedi većinu, izjavio je lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković.

Janković (Foto: Medija centar Beograd)

"Ovi izbori su razotkrili, teška je reč, ali moramo da je koristimo, fašisoidnu prirodu ove vlasti i nisu birani metodi ni sredstva, niti se pokušavalo kriti na koji način se postupa da se obezbedi većina. Odgovornost svih nas, ne samo opozicije, je to što smo dozvolili da Srbija danas liči na Nemačku 1933. godine", rekao je Janković.
Suštinski, ocenio je Janković, režim je prema svojim biračima koristito nasilje, bilo u vidu ucene ili mita, a prema opoziciji je koristio sve moguće metode za kompromitovanje.
"Vlast je skinula maske i pokazala najotvorenije nasilje i laž, a u opoziciji su se desile promene i posle ovih izbora, nastala je nova politička scena u Srbiji", ocenio je Janković.
Na jednoj strani su Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbija (SPS), a na drugoj opozicija, stranke koje su prešle cenzus.
"Ta nova opoziciona scena je šansa i obaveza da opozicija prestane da se bavi sobom i počne da se bavi Srbijom", rekao je on.
Janković je odbio da odgovara na pitanja novinara TV Pink i ocenio da ta TV obmanjuje građane Srbije.
"Nijedan odgovor, ni na jedno vaše pitanje ne može da doprinese informisanju, već samo dezinformisanju građana Srbije. Ja u tome ne mogu da učestvujem", rekao je Janković.
Govoreći o narednim koracima Pokreta, Janković je rekao da je prvi cilj da PSG ojača svoju političku, programsku i kadrovsku osnovu i okupi ljude i ideje demokratske, građanske i proevropske orijentacije.
Cilj je, dodao je, i da se nastavi i ojača saradnja sa partnerima sa beogradskih izbora i da se ta saradnja proširi na celu Srbiju. Naveo je da je i da se Pokret priprema za nova sučeljavanja sa SNS-om, jer, kako kaže, imaju razloga da veruju da će Aleksandar Vučić odlučiti da raspiše i nove parlamentarne izbore.
Janković je rekao da će se truditi da njegova odbornička grupa bude najbolja odbornička grupa u beogradskoj Skupštini. On je odgovarajući na pitanja novinara precizirao je da će svi partneri koji su na beogradskim izborima podržali Dragana Đilasa, imati svoje odborničku grupu koje će najbliže sarađivati.
Šešelj tvrid da je Mičel došao da uruči ultimatum Srbiji i stavi nam nož pod grlo! Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Saša Janković o udruživanju opozicije u Srbiji
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA