Najnovije

ĐORĐEVIĆ: Neće nas biti dovoljno da opstanemo kao država

Ministar za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu Zoran Đorđević rekao je danas da pokazatelji govore da nas u jedom trenutku neće biti i da nećemo imati dovoljno građana da opstanemo kao država.

Đorđević (Foto: Jutjub)

Gostujući u Dnevniku RTS, Đorđević je rekao da "želimo da promenimo demografsku sliku Srbije, to ne može da se promeni u jednom danu". "Predsednik (Aleksandar Vučić) je stao na čelo tima iz razloga što je alarmantno stanje", rekao je Đorđević. "Mi ćemo imati, pokazuju podaci, 3,5 ili 5,5 miliona stanovnika, neko će misliti pa ima nas dovoljno, ali nama struktura građana u ovom trenutku govori o tome da u jednom trenutku nećemo moći da kao država opstanemo", istakao je Đorđević. To je, kako je rekao, upalilo crveno svetlo i predsednik je stao na čelo tima. "Radili smo naporno na tome, imali smo niz sastanaka, predsednik je imao niz sastanaka, bukvalno želimo da promenimo sliku i koliko sutra krenućemo sa tim", rekao je Đorđević. Radeći na izmeni i dopuni Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, koja treba da stupi na snagu 1. jula, predviđena je pomoć za prvo dete od 100.000 dinara. "Stanje nas je nateralo da neke stvari promenimo, idemo u izmenu i dopunu tog zakona gde ćemo uneti sve ovo što je predsednik govorio, a ostavićemo sebi mogućnost kao što smo i predvideli zakonom da uredbom Vlada još neke stvari u toku svog rada i analize može da podupre ovu borbu protiv loše demografske slike u Srbiji", rekao je Đorđević. Zakon o sprečavanju diskriminacije je u proceduri i biće u širem paketu ali ćemo, kako je istakao ministar, više voditi računa i gledati da majke zaštitimo na svaki mogući način. Govoreći o borbi protiv sive ekonomije, Đorđević kaže da imamo iznenađujući veliki broj telefonskih prijava rada na crno. Ministar je rekao da je do juče do 20 časova bilo 1.536 telefonskih prijava i 27 mejlova. U međuvremenu smo uradili provere i na test probi od 19 slučajeva samo dva su bila koja nisu imala uporište i otkriven je veliki broj radnika na crno, dodao je ministar. "Znači da naši građani prepoznaju opasnost koja ne samo za one koji rade na crno već i prema drugima predstavlja, ali i odgovornost građana prema toj oblasti jer borba protiv rada na crno donosi svima dobit", rekao je Đorđević za RTS.

Nema nesporazuma oko zakona o rodnoj ravnopravnosti

Ministar je rekao da u Vladi Srbije nema nesporazuma oko Zakona o rodnoj ravnopravnosti, te da svi članovi Vlade rade kao tim. On je istakao da će taj zakon ići u skupštinsku proceduru u okviru nekog paketa srodnih zakona. Inače, potpredsednica Vlade i predsednica Kancelarije za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović je u intervjuu za današnji "Kurir" rekla da ona i Đorđević imaju ''potpuno drugačije mišljenje o jednoj važnoj temi, Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti''. Ministar Đorđević je, takođe, upitan o rekonstrukciji Vlade Srbije i da li je zadovoljan svojim učinkom u Vladi, rekao da se on ne bavi svojim učinkom i da je premijerka "menadžer tima koja rukovodi" svim ministrima. ''Kad bih se bavio rekonstrukcijom, ne bih imao vremena da se bavim svim svojim poslovima, a građani očekuju punu posvećenost. Trudim se da učim svaki dan i širim svoje vidike kako bi ono što radim bilo mnogo efikasnije, a tako ću i nastaviti'', rekao je Đorđević. Ko se pita o rekonstrukciji vlade, pogledajte OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zapadni Balkan koji nestaje
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA