Najnovije

ISTORIJA NAM SE PONAVLJA: Za vreme Drugog svetskog rata je 22 hiljade Beograđana je otišlo dobrovoljno u Nemačku na rad (VIDEO)

Gost emisije ,,Snaga reči'' na radiju Narodnoj televiziji bio je Aleksandar Diklić, poznati pisac i producent.

Nacisti u Beogradu (Foto: Arhiva)

Kao posebno interesantan detalj iz beogradske istorije Drugog svetskog rata, posebno ističe posetu Rajnharda Hajdriha - ''Praškog kasapina'', predvodnika ''Kristanlne noći'' i oficira SS-a, kojeg je Adolf Hitler nazvao „čovekom sa gvozdenim srcem“.
- Kad je u pitanju Dom vojske, on je čuven po jednoj situaciji a to je 17. april 1941., svega tri, četiri dana po ulasku nemačkih trupa u Beograd, u toj zgradi se održao sastanak svih bezbednosnih struktura kojem je prisustvovao i Hajdrih - otkrio je Jakšić.
On se u razgovoru osvrnuo na neke od njegovih projekata, poput knjige i serijskog ostvarenja ''Rajh u Beogradu'', ali i neke od političkih i istorijskih fenomena.

Prema njegovim rečima, Srbija i svet u celini se nalaze u ''Četvrtom rajhu'', koji kako navodi, u našu zemlju ulazi putem stranog kapitala. On je posebno istakao važnost antifašističke baštine, ali i istakao interesantne detalj, koji se prema njegovim rečima on danas preslikava u današnjem modelu okupacije.
- Evo, recimo, za vreme rata je 22 hiljade beograđana je otišlo dobrovoljno u Nemačku na rad. To je opet fenomen i danas, gužve su ispred ambasada. Ponovo se neke stvari vrte u krug. ali ono što ne bi smeli da dozvolimo je rekapitulacija i prekrajanje istorije - ističe Diklić.  Kako Zapad manipuliše svešću građana putem rijaliti programa saznajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda/Narodna.tv

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nikola Stanoev o tome kako Zapad urušava sistem vrednosti u Srbiji.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA