Najnovije

AMERI OPTUŽUJU RUSIJU: Od Putinove kobaltne nuklearke nikom nema spasa! Američko oružje je humanije za civile! (VIDEO)

Stiven Švarc, američki naučnik koji istražuje posledice upotrebe nuklearnog oružja rekao je u intervjuu za list Biznis Insajder da novi bespilotni nuklearni torpedo status-6 može da uništi čitave kontinente i pretvori ih u teritorije bez života. Švarc teško optužuje Rusiju da u budućem ratu apokalipse neće prezati od desetina miliona žrtava, dok sa druge strane podvlači "humaniji" karakter zapadnog nuklearnog oružja.

Putin (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Prema njegovim rečima, detonacija nuklearnog oružje u blizini ili na samoj površini zemlje dovodi do padanja radioaktivnih čestica. Tokom eksplozije vatreni oblak usisava u sebe zemlju ili vodu i kontaminira ih radioaktivnim česticama, koje posle dospevaju u atmosferu i raznose se na velikim rastojanjima.
Američko nuklearno oružje predviđeno je za uništavanje nuklearnog oružja na neprijateljskoj teritoriji. Ono detonira u vazduhu i udarni talas koji se stvara prilikom detonacije je faktor poraza neprijatelja. U tom slučaju, ceo grad iznad koga je detonirano nuklearno oružje biće uništen, ali je radioaktivna kontaminacija minimalna.
Što se tiče novog ruskog nuklearnog oružja status-6, ono sadrži kobalt-59, koji se pri reakciji tokom detonacije u vodi pretvara u radioaktivni kobalt-60.
Prašina i čestice vode koje sadrže kobalt-60 pomoću vetra mogu da se raznose na hiljade kilometara daleko od epicentra eksplozije. Naprimer, ako status-6 eksplodira negde pored Vašingtona, radioaktivne čestice će padati i u Meksiku i Kanadi.
Prema Švarcu, na tim teritorijama u narednih 50 godina život bi bio nemoguć. U slučaju da ljudi, koji su se krili ispod zemlje, pokušaju da izađu na površinu, istog momenta bi ih ubila smrtonosna doza radijacije. Kako piše Biznis insajder, američko nuklearno oružje je napravljeno za precizne napade sa minimalnim posledicama, dok status-6 izaziva planetarne posledice.
Američki list Vašington fri bikon pisao je da je rusko superoružje status-6 , koje su nazvali i nuklearni dron testirano 27. novembra 2016. godine sa podmornice ”Sarov”.
”Daljina dejstva Statusa-6 je oko 10.000 kilometara, maksimalna brzina mu je do 56 čvorova i deluje na dubini do jednog kilometra. Ovom oružju se pripisuju dva smrtonosna faktora – izazivanje cunamija i radioaktivna kontaminacija”, piše list.
Pobunjenici u Istočnoj Guti se predaju dok SAA napreduje. Više o tome čitajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.

Izvor: Biznis insajder

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA