Najnovije

VULIN POSTUPA PO NAREĐENJU: Ovako će se vojska uključiti u borbu protiv bele kuge!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin govorio je danas, prilikom posete Vojnoj bolnici Niš, o merama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u borbi protiv bele kuge i brizi o zdravlju pripadnica sistema odbrane.

Vulin u Nišu (Foto: JuTjub)

Vulin je rekao da je bela kuga jedan od najvećih problema u našoj zemlji i dodao da se, u skladu sa naređenjima Aleksandra Vučića i Vojska Srbije uključuje u aktivnu borbu za povećanje nataliteta. - I Vojska Srbije će kroz svoje mogućnostti učiniti sve da se više rađamo, da stimulišemo rađanje, da pomognemo svakoj porodici koja hoće da ima decu i učini to najlepše što jedna porodica može da uradi – da dobije dete, poručio je ministar odbrane. On kaže da je, upravo zbog toga, Vojska Srbije već odredila solidarnu pomoć u visini od jedne prosečne zarade za svako novorođeno dete pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ali isto tako i uvela da Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika, koji je do sada plaćao tri pokušaja veštačke oplodnje, od sada plaća četiri pokušaja i pomeriće granicu sa 42 godine na 44 godine. - Isto tako, omogućiće da porodica, bez obzira što ima jedno ili više dece, može da konkuriše i da joj bude plaćena veštačka oplodnja za svako sledeće dete, objasnio je ministar Vulin. On je istakao da je zdravlje pripadnica sistema odbrane posebno bitno i značajno i zbog toga će Vojska Srbije uvesti obavezan pregled svih pripadnica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije po pitanju raka dojke i raka grlića materice. - Vojska Srbije zna da je deo našeg naroda, i svaka radost i svaka briga su i naša radost i naša briga. Zato je borba protiv bele kuge i naš zadatak i daćemo sve od sebe da učestvujemo u njoj, pobednički kako Vojska Srbije uvek i čini, poručio je Vulin. Vojni sindikat Srbije izašao je danas sa saoptenjem u kom se zahteva bojkot srpske reprezentacije na kvalifikacionom turniru za evropsko prvenstvo u rukometu za mlađe juniorke. Više o tome, pročitajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA