Najnovije

ANTIOHIJSKI PATRIJARH O UKRAJINSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI: Ko izdrži do kraja biće spasen!

Patrijarh antiohijski i celog Istoka Jovan X (Jazidži) uputio je pismo solidarnosti mitropolitu kijevskom i cele Ukrajine Onufriju u vezi sa progonom ukrajinskih pravoslavaca.

Kijevo-Pečerska lavra (Foto: RIA Novosti)

„Sa velikom bolom u srcu pratimo iz daleka progon koji vi i vaša sveta Crkva doživljavate zbog Hrista. Geografski smo daleko od vas, ali smo vam bliski duhom, pružamo vam ruku u ovom mračnom trenutku. Neka vam Gospod podari mudrost, snagu i sposobnost da izdržite, jer „ko izdrži do kraja biće spasen“, sledi iz teksta poruke, čiju je kopiju dobio Sputnjik na arapskom jeziku.

„Sa radošću i istovremeno sa tugom grlimo vas u Hristu u ove dane Velikog posta, kada se pripremamo za smrt i Vaskrsenje Gospoda i Spasa našeg. Pišemo Vam u ovo teško vreme poštovane Ukrajinske Pravoslavne Crkve, vreme kada se sećamo reči svetog apostola Pavla: Odasvud smo tlačeni, ali nismo sputani; nalazimo se u očajnim okolnostima, ali ne očajavamo; mi smo progonjeni, ali nismo napušteni; svrgnuti, ali ne ginemo“, napisao je Jovan X.

„Neka vam Gospod podari mudrost, snagu i sposobnost da istrajete, jer „ko izdrži do kraja biće spasen“, naveo je patrijarh u svom zaključku.

On se obratio i patrijarhu moskovskom i cele Rusije Kirilu porukom u kojoj je izrazio reči saučešća i podrške.

„Danas sa vama proživljavamo najteže trenutke naše i vaše istorije, svedoci smo ovog sukoba. Molimo se Bogu, molimo ga da vam podari snagu i mudrost“, navodi se u poruci, prenosi Sputnjik.

O dešavanjima u Kijevo-Pečerskoj lavri pročitajte OVDE.

Izvor: Politika/Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA