Najnovije

KOLINDA TELEFONOM RAZGOVARALA SA PUTINOM: Šta mu je predložila?

Predsednici Putin i Grabar-Kitarović razgovarali su telefonom. Hrvatska čelnica čestitala je Putinu pobedu na predsedničkim izborima i potvrdila poziv Putinu da poseti Hrvatsku u terminu prihvatljivom za obe strane.

Kolinda i Putin (Foto: Jutjub)

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom s hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović, koja mu je još jednom čestitala na pobedi na predsedničkim izborima i potvrdila poziv da poseti Hrvatsku, saopštila je danas preš služba Kremlja. Grabar Kitarović je, inače, kako su ranije preneli hrvatski mediji, bila prva predsednica jedne evropske zemlje, koja je Putinu čestitala izbor za predsednika. "Predsednici Putin i Grabar-Kitarović razgovarali su telefonom. Hrvatska čelnica čestitala je Putinu pobedu na predsedničkim izborima i potvrdila poziv Putinu da poseti Hrvatsku u terminu prihvatljivom za obe strane", kaže se u saopštenju Kremlja. Navodi se da su lideru dveju država takođe razmijenili mišljenja o raznim aspektima bilateralne saradnje, uzimajući u obzir rezultate poseta hrvatske predsednice Rusiji u oktobru prošle godine, posebno intenziviranje trgovinskih i privrednih odnosa. "Razgovaralo se i o nekim pitanjima na međunarodnom planu, uključujući stanje na Balkanu", kaže se u sopštenju Kremlja. Zagrebački Večernji list podseća da je predsednica Grabar-Kitarović u poseti Rusiji bila u oktobru prošle godine, što je ujedno bila prva zvanična poseta jednog hrvatskog predsednika toj zemlji od 2009. godine, a ključni cilj je bio novi zamah odnosima koji su godinama bili zapušteni.
Poseta se održao u godini kada je obeležena 25. godišnjica diplomatskih odnosa između Ruske Federacije i Hrvatske. Nakon sastanka s Grabar-Kitarović, Putin je istakao da je Hrvatska važan partner Rusije u Evropi i na Balkanu, a predsednica je rekla da RH, kao odgovorna članica EU-a i NATO-a, ali i zemlja koja uvažava međunarodni značaj Rusije, želi dati novi zamah bilateralnim odnosima na temeljima jednakopravnosti i međusobnog uvažavanja. Šta je izgubljeno tokom Vučićevog boravka u NJujorku, saznajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Od ustaštva do srpskih čokolada: Apsurdi u evropskoj Hrvatskoj
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA