Najnovije

Damjanović: Mihajlović daje legitimitet ubicama srpskog naroda! Vojni sindikat: Pozivamo na borbu za ostanak Kosova!

Izjava Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade, da Srbija danas ne želi sukobe, već kompromisno rešenje za pitanje Kosova, zbog bolje budućnosti novih generacija Srba i Albanaca, izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama. Ona je data povodom 19 godina od početka NATO bombardovanja koje je trajalo 78 dana, dok broj žrtava još uvek nije utvrđen.

Miljan Damjanović (Foto: Srs)

- Srbija danas ne želi sukobe ni sa kim, želimo kompromisno rešenje za pitanje Kosova, koje je više desetina godina gurano pod tepih jer želimo bolju budućnost za neke nove generacije i Srba i Albanaca", navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade. Miljan Damjanović, poslanik SRS je na svom Tviter nalogu napisao da Mihajlovićeva ovakvim izjavama "daje legitimitet ubicama srpskog naroda i opravdava njihov postupak, kao što je bilo NATO bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine.
On je istakao da Srbija nikada nije želela nikakve sukobe već se samo narod herojski branio, kao i integritet države i dodao da ona nastavlja da sprovodi antisrpsku politiku sa visoke državne funkcije.
Mihajlovićeva je još u svom saopštenju dodala i da je Srbija danas mnogo drugačija od one pre 19 godina, da ide ka Evropskoj uniji, da je ekonomski stabilna i da ima predsednika Aleksandra Vučića, koji želi stabilnost, mir, saradnju i dijalog sa svim zemljama sveta. Da je to garant će Srbija, u danas drugačijem međunarodnom okruženju, znati i umeti da očuva sve vitalne i nacionalne interese.
Ona ja kazala i da više od hiljadu poginulih vojnika i policajaca, hiljade ranjenih i pretrpljena šteta veća od 100 milijardi evra tokom NATO agresije obavezuju sve da se nikada ne zaboravi kroz šta je Srbija prošla na samom ulasku u 21. vek. 
„Vojni sindikat Srbije” je podržao srpsku omladinu koja u subotu, 24. marta, organizuje protest pod nazivom, „NATO dahije, marš iz Srbije”, i pozvao svoje članove da u što većem broju se pojave na ovom patriotskom događaju povodom godišnjice početka NATO agresije na Srbiju, započete 24. marta 1999. godine. 
„U ime Vojnog Sindikata Srbije, u ime svakog oficira, podoficira, vojnika želimo da damo punu podršku organizatorima ovog skupa uz čvrstu vojničku reč da smo i bićemo uz Vas u ovoj borbi koju ste započeli jer je ta borba ne samo Vaša već celokupnog srpskog naroda. Prepoznali ste momenat i odvažili se da kažete ne. Da kažete ne svima onima koji žele da stave potpis na Kosovsku nezavisnost, bilo da se oni nalaze u međunarodnoj zajednici ili na najvišim državnim pozicijama u republici Srbiji, istaknuto je u saopštenju. Vojni sindikat je istakao da će biti teško i da će biti pod pritiscima ali su sigurni u njihovu odlučnost i istrajnost. Ujedno pozivali su sve sindikate, udruženja i pojedince da se uključe u opštenarodnu borbu za ostanak Kosova i Metohije u granicama republike Srbije i samim tim za opstanak srpskog naroda.
Pročitajte OVDE sve o tužnoj godišnjici i nikad utvrđenim žrtvama.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Miljan Damjanović: Istorija će suditi o tome koliki je Vučić izdajnik!

Bonus video

Kako se na aktuelnoj geopolitičkoj slici sveta vidi Srbija?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA