Najnovije

"GRANČICA MASLINE" JE OKONČANA: Kurdi su skupo platili nerazumnu odluku vrha JPG-a! (VIDEO/MAPA)

Sirijski region Afrin je pod punom kontrolom Turskih oružanih snaga i "Slobodne sirijske armije" (SSA), objavio je danas turski generalštab.

Erdogan osvojio i Afrin (Ilustracija: Pravda)

Kako se navodi u saopštenju turske vojne komande, turske snage će se sada skoncentrisati na pomoć stanovništvu da se bezbedno vrati u svoje domove. Svodeći rezultate operacije "Grančica masline", koja je pokrenuta 20. januara ove godine, turski generalštab je objavio da su snage pod njihovom kontrolom eliminisale 3.733 terorista. Šef turskog generalštaba Hulsi Akar, sa druge strane, u odvojenoj izjavi je rekao da još uvek postoji 4-5 sela koje njegove snage planiraju da osvoje na obodu Zahre, koja se nalazi pod kontrolom Sirijske arapske armije.

Da podsetimo, Damsk je, od početka turske osvajačke operacije stavio na sto otvorenu ponudu Kurdima da prepuste odbranu severozapada Sirije regularnim vojnim snagama te zemlje, što je oberučke prihvaćeno od strane civilnih vlasti Afrina. Ipak, rukovodstvo "Jedinica narodne samoodbrane" (JPG), organizacije koja je formirana pod patronatom Pentagona, i pored unutrašnjih pritisaka i stravičnih gubitaka koje su pretrpele njihove snage, pa i suočeni sa gubitkom cele teritorije, ostali su do kraja verni svojim sponzorima. Sudeći prema sadašnjoj situaciji, povratak ovog regiona u okrilje Damaska, najverovatnije će biti rešen diplomatskim naporima Rusije i to tek nakon "gašenja požara" u preostalim kriznim žarištima u Siriji. Pogledajte vremensku liniju operacije "Grančica masline", sa snimcima borbi i promenama na mapi: Gde je sirijska komanda uputila svoje snage nakon veličanstvene pobede u Istočnoj Guti, saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA