Najnovije

TRAMP DESETKOVAO AMERIČKU VOJSKU: Izbacuje ravnopravne pripadnike oružanih snaga SAD

Pripadnici vojske kojima bi mogao biti potreban znatan medicinski tretman "predstavljaju značajan rizik po vojnu efikasnost i ubojitost", saopštila je Bela kuća.

Američki vojnik (Foto: Armija SAD)

Američki predsednik Donald Tramp doneo je zabranu prema kojoj većina transrodnih osoba ne može da služi vojsku, osim u "određenim okolnostima", ali nije navedeno kojim. Bela kuća je saopštila da pripadnici trupa kojima bi mogao biti potreban znatan medicinski tretman "predstavljaju značajan rizik po vojnu efikasnost i ubojitost", prenosi AP. Tramp je preko Tvitera iznenadio vođstvo Pentagona kada je prošle godine najavio da će izmeniti plan iz vremena Baraka Obame da se deklarisanim transrodnim osobama dozvoli da služe vojsku. Potez američkog predsednika osporilo je više pravnih instanci, a četiri federalna suda su donela presudu protiv takve zabrane. Tužilac Kalifornije rekao je da će ta država nastaviti pravnu borbu protiv ove zabrane koju smatra diskriminatorskom. Ko je novi trampov savetnik, saznajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tramp se zagreva za vojnu paradu
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA