Najnovije

PRETNJA JUGU RUSIJE: Helikopteri bez oznaka prevoze teroriste u Avganistan!

Moskva je zabrinuta što se u različitim regionima Avganistana koriste helikopteri bez identifikacionih znakova koji prevoze militante i naoružanje, navodi se u komentaru Ministarstva inostranih poslova Rusije uoči konferencije o Avganistanu koja će se održati 26. i 27. marta u Taškentu.

Ilustracija (Foto: Ria)

Rusko ministarstvo je naglasio da je Moskva zabrinuta rastom aktivnosti militanata pokreta „Taliban“ koji izvode napade u različitim delovima Avganistana, kao i povećanjem prisustva ID u severnim provincijama koje se graniče sa državama ZND.
„Izazivaju zabrinutost slučajevi korišćenja helikoptera bez oznaka u različitim regionima Avganistana, sa ciljem prebacivanja militanata i naoružanja zapadnog tipa za avganistansko ’krilo‘ ove terorističke grupe. Smatramo da izjave avganistanskih zvaničnih lica koje to potvrđuju zahtevaju ozbiljnu istragu“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova.
Ministarstvo je istaklo da potvrđuje želju za „daljim razvojem saradnje sa Avganistanom kada je u pitanju borba protiv terorističke pretnje i trgovine narkoticima, uz tesnu saradnju sa regionalnim partnerima“.
„Nastavićemo da pružamo pomoć Avganistanu u osposobljavanju vojske i policije, obuci njihovih pripadnika preko kompetentnih ruskih resora“, dodaje se u saopštenju.
Na konferenciji u Taškentu će učestvovati ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov. 
Pročitajte OVDE kakve će komplikacije usplediti u Siriji, ukoliko Tramp protera...
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rat koji je promenio svet.. pogledajte ovaj zanimljivi dokumentarac...
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA