Najnovije

KIŠA BALISTIKIH PROJEKTILA: Huti napali aerodrome u S. Arabiji, američki sistem Patriot zakazao pa pogodio Rijad (VIDEO)

Jemenski Huti ispalili su juče više balističkih raketa na aerodrome u Saudijskoj Srabije od čega jedan i na aerodrom Kralj Halid u saudijskoj prestonici Rijadu.

Lansiranje u Jemenu (Foto: Jutjub)

Rijad je napadnut balističkom raketom Burkan 2, dok su aerodromu u provinciama Asir, Nadžran i DŽizan koji su napadnuti raketama Kaher 2 i Bader 1. Podsećamo rakete Bader 1 su nove rakete proizvedene u Jemenu i prvi put su upotrebljene 22. marta ove godine. Saudijska vojska tvrdi da je njihova odbrana uspešno presrela raketu koja je letela ka Rijadu. Tom prilikom dejstvovao je američki sistem Patriot. Međutim pojavili su se snimci na kojima se navodno vidi da je jedna raketa Patriot pala na stambeno naselje u Rijadu i tom prilikom ubila jednu osobu i ranila više njih. Saudijci nisu komentarisali da li su jemenske rakete pogodile ostale mete u južnim provincijama Saudijske Arabije ili su i one oborene. Huti su saopštili da je napadom obeležena godišnjica početka saudijske agresije na Jemen. O novoj turskoj operaciji protiv Kurda čitajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA