Najnovije

OBRAZ KAO ĐON! JEŠIĆ OPRAVDAVA NATO BOMBARDOVANJE: Ne mrzi nas niko, ubijali smo i silovali

Juče, na dan 19. godišnjice bombardovanja tadašnje SRJ na Tviteru se oglasio visoki funkcioner DS-a Goran Ješić.

Ješić (Foto: Jutjub)

On je svojom objavom želeo da opravda NATO, a njegov brutalan komentar izazvao je salvu negativnih odgovora na ovoj društvenoj mreži.
Ješić je napisao: "Drugovi i drugarice, ne mrzi nas niko, ubijali smo okolo, bombardovali gradove, silovali, etnički čistiili i tako redom, niste naslednici Radomira Putnika već ovo društvo veliča Mladića i Arkanovu ćerku..."
Od kako je objavio svoj stav, digla se velika bura.
Ovo su samo neki od komentara:
"Tačno, ali suviše generalizujete. Ružno je zbog ljudi koji su izgubili članove porodica. I onih koji nikad nisu podržavali režim. Na kraju, taj narod je I skinuo Miloševića. Zbog genocida nad Srbima niko nije bombardovan, a bilo ga je."
"Ne pravite se kao da je bombardovanje kazna za to što smo mi zlikovci, a ne posledica imperijalističke politike zapada koju je okusilo toliko njih posle i pre nas. Recite onima koje prodaju na pijacama robova u Libiji da su krivi i da su im bombe zaslužena kazna. Otprat. Zbogom."
Na ovaj Tvit nije ostala imuna ni novinarka LJubica Gojgić, pa je napisala:
"Nikog nisam ubijala okolo, niko od mojih rođaka i prijatelja nije nikog silovao, od prvog dana cela porodica u borbi protiv politike koja je odgovorna (ne i jedina) za ratove u SFRJ! Ja jesam naslednik mojih časnih predaka a bombardovanje Jugoslavije je bilo zločin!"
Još jedan od komentara:
"Priznati da su pojedini pripadnici našeg naroda činili zločine je put ka ozdravljenju ali poistovetiti zločine Nemačke i Srbije je spin koji je sam po sebi fašizam i zločin."
Ukupan broj žrtava u NATO agresiji nikada nije utvrđen, a procenuje se da je tokom 78 dana bombardovanja poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi. Ukupna materijalna šteta procenjena je na više desetina milijardi dolara.
Ratni gubici NATO-a u ljudstvu i tehnici nikada nisu obelodanjeni.
Odluka o bombardovanju tadašnje SRJ doneta je, prvi put u istoriji, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN. Tri nuklearne sile traže povod za sukob, svet će nestati dok trepneš okom. Više o tome čitajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Interviju  Gorana Ješića za Espreso
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA