Najnovije

RUSI PRONAŠLI DOKAZE: Nervni agens kojim je otrovan Skripalj razvijen u SAD!

Rusija raspolaže dokumentima koji ukazuju su Sjedinjene Države još od 1998-me godine radile na proizvodnji bojnog otrova „Novičok” – izjavio je Igor Ribaljčenko, načelnik laboratorije za hemijsko-analitičku kontrolu koja funkcioniše u okvirima naučnog centra Ministarstva odbrane RF.

Ilustracija (Foto: RIA)

Prema njegovim rečima, ruski stručnjaci su još te (1998-me) u spektralnoj biblioteci nacionalnog biroa SAD za standarde našli podatke o  fosforno-organskoj supstanci sa „moćnim smrtonosnim dejstvom”.
Ribaljčenko je u nastavku dodatno objasnio:
„Sada postaje jasno da se – sudeći po nazvu te supstance – radilo upravo o agensu „Novičok A234”.
Naglasio je da su tu supstancu u bazu podataka uneli saradnici Centra za hemijska istraživanja armije SAD.
Ribaljčenko je pred kamerama pokazao američke dokumente o kojima je govorio. I nastavio:     
„Postoji još nešto što je indikativno. Amerikanci pri svakom novom obnavljanju baze podataka za sve upstance unose nove podatke. U slučaju sa ovom supstancom nije bilo tako. Nestala je, a ne mogu da kažem gde je usmerena”.      
Ribaljčenko je posebno ukazao da formule koje u svojoj knjizi objavio Vil Mirzajanov, koji je emigrirao u SAD, omogućava da se „Novičok” napravi u svakoj laboratoriji sa potrebnom opremom.
On je ponovio u SSSR – ni u programima za hemijsko oružje – nije bilo otrova pod nazivom „Novičok”, a i da su za sve agense korišćene cifarske oznake.
Ambasada Rusije u Londonu u međuvremenu je saopštila da je Geri Etkenhed, šef britanske vojne laboratorije u Porton-Daunu, koja se nalazi samo osam kilometara os Solzberija u kojem su otrovani Sergej Skripalj i njegova kćerka Julija,  faktički priznao da se njegovi saradnici bave `komponentama za bojne otrove`, da laboratorija raspolaže zalihama otrovnih supstanci, uključujući i agense iz grupe A234 koje mnogi nazivaju „Novičok”.
Naziv „Novičok” je na Zapadu proširio upravo Mirzajanov koji je u SSSR radio na otrovima.
Vladimir Putin je odbacio sve optužbe na račun Rusije povodom „trovanja Skripalja”, naglasivši da se Rusija takvim stvarima ne bavi, a i da tako nešto ne bi sebi dozvolila uoči predsedničkih izbora i svetskog prvenstva u fudbalu.
Tri nuklearne sile traže povod za sukob, svet će nestati dok trepneš okom. Više o tome čitajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Na nišanu Lazanskog: Ko je imao najveći motiv da otruje Skripalja
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA