Najnovije

SIRIJA PRAVO U LICE NA SAVETU BEZBEDNOSTI: Uništićemo osvajače iz Amerike, Izraela, Turske, Britanije na svojoj teritoriji! (VIDEO)

Stalni predstavnik Sirije u Ujedinjenim nacijama Bašar DŽafari rekao je danas na sednici Saveta bezbednosti da je njegova zemlja odlučna u nameri da povrati kontrolu nad svim teritorijama koje jo uvek okupiraju teroristi ili neprijateljske strane sile.

Bašar DŽafari (Foto: JuTjub)

Oslobodićemo i Golan, Afrin, Raku, Idlib i sve delove Sirije, rekao je DŽafari obraćajući se pred Savetom bezbednosti UN.   DŽafari je dodao da Sirija odbija da prihvati oružano prisustvo okupacionih snaga na svojoj teritoriji i optužio Izrael, Katar, Saudijsku Arabiju, Tursku, SAD, Veliku Britaniju i Francusku za vođenje "terorističkog rata" protiv Sirije. Kako je rekao, desetine hiljada ljudi koji su oslobođeni iz Istočne Gute posvedočili su o represiji i zločinima nad civilnim stanovništvom, a naročito prema manjinskim grupama, koje su činili militanti u ovom području i da su ih neretko ubijali kako bi ih prikazivali kao žrtve sirijskih snaga i njihovih saveznika. Istočna Guta se nije "urušila", kao što je rekla predstavnica SAD Niki Hejli, već je oslobođena, podvukao je DŽafari. On je objavio da je Istočna Guta na pragu oslobođenja od militanata i pohvalio Sirijsku arapsku armiju i saveznike njegve zemlje zbog izuzetno uspešne operacije.
Uprkos komplikovanoj situaciji, sirijske vlasti ostaju odlučne u sprovođenju i ostvarenju svojih ciljeva, a to su vraćanje teritorijalnog integriteta i suprotstavljanje stranim silama koje vode operacije unutar njenih granica, naglasio je DŽafari. Šta su sve pokušali da prošvercuju militanti tokom evakuacije iz Istočne Gute, pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA