Najnovije

BRNABIĆ: U ovoj vladi Dačić neće govoriti o Kosovu

U ovoj vladi ministar spoljnih poslova neće govoriti o Kosovu i Metohiji, jer je Kosmet autonomna pokrajina u okviru Srbije, poručila je danas premijerka Ana Brnabić.

Ana Brnabić (Foto: Jutjub)

Branbićeva je to poručila u Skupštini Srbije tokom diskusije sa poslanikom Nove stranke Zoranom Živkovićem.
Živković je postavio nekoliko pitanja premijerki i ministrima, a iako je, kaže, hteo da postavi i pitanja u vezi sa dešavanjima u Kosovskoj Mitrovici, to nije učinio jer, naveo je, „nema nikoga ko bi mogao da kaže bilo šta o tome konsekventno“.
„Ja to pitanje neću da postavim, nema ministra unutrašnjih poslova, pravde, nema ministra inostranih poslova, ministra odbrane“, rekao je Živković.
Na to je premijerka uzvratila da joj je teško da razume zašto Živković misli da je ministar spoljnih poslova nadležan da govori o Kosovu i Metohiji.
„Razumem ja to dovoljno zašto vi mislite da ministar spoljnih poslova treba da govori o Kosovu i Metohiji, ali u ovoj vladi ministar spoljnih poslova neće govoriti o Kosovu i Metohiji. Ima drugih ministara koji se bave KiM, koje je autonomna pokrajina u okviru Srbije“, rekla je Brnabić.

ZSO nije kompenzacija za Kosovo u UN

Premijerka Ana Brnabić odbacila je navode da je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) kompenzacija za članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama, podsetivši da je ZSO deo Briselskog sporazuma i da to mora da se implementira.
„Dogovori moraju da se poštuju. Nema daljih pregovora oko ZSO. Nećemo dati ništa drugo, jer to stoji u Briselskom sporazumu“, rekla je Brnabićeva u parlamentu.
Ona je istakla da je Briselski sporazum bila diplomatska pobeda Srbije, a dokaz za to je što Priština ne želi da ga implementira.
„I danas insistiramo na sprovođenju Briselskog sporazuma. Zar smo mi krivi zato što Brisel ne poštuje dovoljno svoj sopstveni potpis, vreme i energiju da oni budu garant Briselskog sporazuma“, upitala je Brnabićeva i istakla da je taj sporazum apsolutno u interesu građana Srbije.
Ona je retorički upitala da li neko misli da Priština ne bi sprovela Briselski sporazum da je bio u njenom interesu i podsetila da je sporazume koji je svojevremeno potpisao Borko Stefanović (DS) o integrisanom upravljanju granica odmah bio sproveden, jer je bio potpuno loš.
„Svi se sada vraćaju na to što je pisalo ’border‘ — granica. Kad imate takve sporazume, svi trče da ih implementiraju“, rekla je Brnabićeva.
Ranjen srpski snajperista kod Donjecka. Više o tome čitajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA