Najnovije

"TIHA LIKVIDACIJA": Niš ustupa aerodrom državi, i to bez naknade! Zakazan protest!

Gradsko Veće u Nišu usvojilo je na jučerašnjoj sednici odluku kojom se sva imovina niškog aerodroma "Konstantin Veliki" prepisuje i poverava državi Srbiji na upravljanje.

Niški aerodrom (Foto: Jutjub)

U obrazloženju akta se navodi da će država na taj način pomoći aerodromu da se ekonomski osnaži i još bolje pozicionira na tržištu, pošto je trenutno stanje ekonomski neodrživo.
Odbornici Skupštine grada Niša će se o ovoj odluci izjašnjavati na sledećoj sednici.
Grad Niš odlučio je da ustupi aerodrom Republici Srbiji, bez naknade.
"Vlada Srbije na jučerašnjoj sednici donela je zaključak kojim se preporučuje Gradu Nišu da prvo izvrši prenos kompletne imovine Aerodroma 'Konstantin Veliki', da prenese osnivačka prava na aerodrom, da izvrši prenos sertifikata sa JP 'Aerodrom' na budućeg operatera, da izvrši prenos svih ugovora koji se odnose na poslovanje ovog preduzeća. Na prvom mestu, cilj ovakve preporuke je javni interes Grada Niša, odnosno svih građana Niša", rekao je načelnik Gradske uprave u Nišu LJubiša Janić.
Pojašnjava da je niški aerodrom alternativa beogradskom, kao i aerodromima u regionu.
Vlada Srbije napravila je analizu, kaže Janić, po kojoj u aerodrom treba uložiti milijardu dinara da bi dalje funkcionisao.
Povodom ovoga, u Nišu je za 17 časova zakazan i protest. 
-Republička vlast želi da uzme Aerodrom Konstantin Veliki za sebe! Gradsko veće usvojilo je “preporuku” Vlade Srbije da Niš prenese imovinu, osnivačka prava, sertifikate i ugovore Državi. Odakle pravo gradskim čelnicima da našu imovinu besplatno ustupaju državi? 
Sram vas bilo, gradonačelniče!
Tražimo od odbornika Grada Niša, koji zastupaju interese Nišlija, da na sledećoj sednici ne usvoje predlog Gradskog veća o poklanjanju aerodroma državnoj vlasti!
Takođe, tražimo smenu trenutnog gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, inače postavljenog iz Beograda i svih trenutnih članova Gradskog veća Grada Niša, napisano je u pozivu. 
Da li će ovaj najnoviji potez srpske Vlade omogućiti francuskom koncesionaru da eliminisanjem jeftine konkurencije postane apsolutni monopolista na cene taksi i svih aerodromskih usluga u Srbiji?
Pročitajte OVDE kakvo se to čudo dogodilo u Pećkoj patrijaršiji.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Tanjug/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Niški aerodrom obara rekorde po broju putnika.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA