Najnovije

IZBORI U BEOGRADU, BORU, ARANĐELOVCU, SEVOJNU: Otvorena birališta, opet sneg, ali na kratko

Lokalni izbori u Beogradu, Boru, Aranđelovcu i Sevojnu su u toku, a poseban fokus je na prestonici.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Birališta su otvorena u 7 časova, a biće zatvorena u 20 sati, do kada traje i relikt prošlosti, predizborna tišina, tokom koje je zabranjeno isticanje simbola na biračkim mestima i u prečniku od 50 metara od biračkog mesta.
07.15- Kao što znate, u Srbiji se, bar načelno, i dalje poštuje izborna tišina. I dok vas na društvenim mrežama sponzorisane poruke raznih političara bombarduju i danas, dok se njihova (i nestranačka) lica i dalje smeše po bilbordima, podsećamo vas da je medijima zabranjeno da prenose izjave političara koje oni daju na biralištima. 
To znači da do zatvaranja birališta, moramo da "čuvamo" te izjave, a s obzirom na to da se rezultati očekuju oko 21.30h, relevantnost tih izjava i nije prevelika. 
07.07 - Inače, izbori se održavaju po "produženoj zimi", a nakon lednog talasa i otopljenja u subotu, u više mesta u Srbiji je ponovo slab sneg. 
Ipak, u pitanju je bukvalno poslednji zimski trzaj, a očekuje se da već tokom prepodneva padavine stanu i da širom zemlje dođe do razvedravanja. 
U Beogradu će ujutru biti oblačno sa slabim snegom, pre podne će padavine prestati, a po podne će doći do delimičnog razvedravanja. Vetar će biti slab do umeren severni i severozapadni, noću u skretanju na jugoistočni i u pojačanju. Najniža temperatura oko minus 2 C, najviša dnevna oko plus 1 C. 
07.02 - Što se tiče broja odbornika - u Beogradu se 24 liste bore za 110 mesta, u Sevojnu četiri liste za 15 odborničkih mesta, u Aranđelovcu šest lista za 41 mesto, a u Boru se osam lista bori za 35 mesta. 
07.00 - Dobro jutro! Birališta u četiri mesta u Srbiji su otvorena, a na njih će, sudeći po onome što piše u biračkim spiskovima moći da izađe nešto manje od 1.700.000 ljudi. 
Na izborima u Beogradu pravo glasa ima 1.606.931 birač, a glasaće se na 1.185 biračkih mesta. U Sevojnu će za neku od četiri izborne liste moći da glasa 5.882 birača, na pet biračkih mesta, u Aranđelovcu pravo glasa ima 37.711 birača, a u Boru 43.838 ljudi.
Pročitajte OVDE kako Republičko tužilaštvo štiti Beograd na vodi?
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Đorđe Vukadinović i Bojan Klačar o izborima u Beogradu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA