Najnovije

ČEŠKI GENERAL ZAPUŠIO USTA NATO KOLEGAMA: Ne postoji nikakva agresije Rusije na Baltik

Nije bilo invazije na teritoriju baltičkih zemalja, pa čak ni na njihov vazdušni prosto, priznaje šef Vojnog komiteta NATO - češki general Peter Pavel.

Ilustracija (Foto: NATO)

Pavel je rekao da navodi o ruskoj agresiji na baltičke zemlje nemaju osnova. - Reč agresiju treba koristiti sa većim "oprezom" na Baltiku, jer ja zaista ne vidim otvorenu agresiju - smatra češki general.

Prema njegovim rečima, jedina stvar koja se desila u regionu je povećano vojno prisustvo i povećan broj vojnih vežbi ali da to ne može da se nazove agresijom. Pavel je rekao da je većina incidenata sa upadom u vazdušni prostor posledica ljudskih greški ili gubitka komunikacije. - 90 posto tih slučajeva su tehničke ili ljudske greške - zaključuje Pavel. Izjava Pavela stigla je odmah nakon što je američki državni seksretar Trilerson obišao Litvaniju, Letoniju i Estoniju i govorio o "ruskoj pretnji".
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

NATO trupe na ruskim granicama.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA