Najnovije

JOVANOVIĆ: Neadekvatna reakcija Dačića je nastavak pogubne politike o KiM

Posle odluke da Skupštini Kosova predloži Zakon o ratifikaciji Sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom, čime bi se nasilno, suprotno Ustavu Srbije menjala granica Srbije, tzv. kosovska Vlada je donela i odluku da odbaci dogovor o početku izrade Statuta Zajednice srpskih opština, o čemu je dogovor postignut u Briselu, saopštio je predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Miloš Jovanović (Foto: Jutjub)

„I dok srpski predsednik Republike i Vlada ćute i ne reaguju na jednostrano menjanje granica Srbije i saučestvuju u rušenju suvereniteta države, dotle se oglašavaju zbog narušavanja dogovora koje postižu sa secesionistima u Briselu, moleći SAD i Evropsku uniju da utiču na Prištinu da poštuje postignute dogovore a tzv. Srpska lista će i dalje ostati u tzv. kosovskoj Vladi.
Šta još treba da se dogodi da tzv. Srpska lista, koja je pod punom kontrolom predsednika Republike Srbije, prekine kolaboraciju i istupi iz vlade samoproglašenog Kosova, u koju je nepromišljeno ušla i kojoj obezbeđuje većinu i opstanak?“, upitao je Jovanović i dodao:
„Šta još treba da se dogodi da bi srpska vlast shvatila da njena politika rešavanja pitanja Kosova i Metohije pogubna i da građani Srbije uvide da ona vodi priznavanju secesije Kosova i u ponor izdaje srpskih državnih i nacionalnih interesa?“
Šta je još SPC rekla o Irinejevim rečima pročitajte OVDE.
Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Miloš Jovanović - Vučić i Nikolić su nastavili Tadićevu izdajničku politiku! 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA