Najnovije

VUČIĆ: Srbija će uvek pomagati RS i biti uz svoj narod (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će pomoć Srbije Republici Srpskoj svakog meseca i godine biti sve veća, kao i da će Srbija uvek biti uz svoj narod, jer zna da je RS uvek bila spremna da pomogne Srbiji.

Vučić sa Dodikom (Foto: Zvanični sajt predsednika Srbije)

Aleksandar Vučić je, tokom posete Trebinju, zahvalio građanima na veličanstvenom dočeku i na tome što poštuju Srbiju.
Ukazao je da će Srbija nastaviti da poštuje integritet BiH, ali da joj niko ne može zabraniti da voli Republiku Srpsku.
"Niko nam ne može zabraniti da volimo Srpsku jednako koliko ona voli nas", istakao je srpski predsednik.
Vučić je detaljno u Trebinju govorio o projektima na čijoj realizaciji je Srbija pomogla Republici Srpskoj, a posebno je istakao izgradnju vrtića "Srbija", za koji je Vlada izdvojila pola miliona evra, a koji će, kako je rekao, biti završen do kraja maja.
Predsednik je najavio i ulaganje u mesto Banjci, gde stanovnici nemaju vodovod.
"Rekli su mi da nemaju vodovod i da im je potrebno 300.000 evra. Srbija je to preuzela na sebe. I onda, kada vam kažu da je Srbija nešto obećala, hoću da znate da ćete novac kroz sedam dana i dobiti", poručio je Vučić.
Podsetio je da je za vrtić "Srbija" u Trebinju Vlada već izdvojila novac, te da to pokazuje da "kod Srbije nema čekanja", posebno jer je, kako kaže, njeno finansijsko stanje u boljem položaju nego što je bilo.
"Ovo je treća godina da imamo finansijski suficit, kao četiri zemlje u Evropi. Srbija nije kao te zemlje po bogatstvu, ali jeste po finansijskoj disciplini. Zato možemo da pomognemo našem narodu, i zato smo pomagali Republici Srpskoj", poručio je predsednik u Trebinju.
Najavio je, između ostalog, i ulaganje u put Tjentište–Foča, za koji će, kaže, biti odmah izdvojeno pet miliona maraka.

Deca ostavila najlepši utisak

Kako je rekao, najlepši utisak na njega su ostavila deca kod vrtića u Trebinju, koja su ga dočekala uzvicima "Srbija, Srbija".
"To nigde u svetu ne možete da doživite, osim u Hercegovini", poručio je Vučić.
Predsednik je Trebinjcima poželeo sve najbolje, i ponovio da Srbija mnogo voli RS, kojoj će uvek pomagati.
Vučić je u Trebinju otvorio Kancelariju Konzulata Srbije, a nakon toga je, u prisustvu gradskih zvaničnika i predsednika RS Dodika, posetio i Hercegovačku kuću, u kojoj su izloženi hrana i piće po kojima je poznata istočna Hercegovina.
Zatim se uputio u park pored hotela "Platani", gde su ga dočekali brojni građani, kao i najmlađi Trebinjci koji su bili obučeni u srpske narodne nošnje.
Okupljeni građani, koji su u parku pozdravljali aplauzima Vučićevo obraćanje, nosili su transparente sa slikama predsednika Srbije, ruskog predsednika Vladimira Putina, ali i ispisanim transparentima "Drina nije granica", "Kosovo je srce Srbije", "Svi dolazili i obećavali, samo Vučić ispunjava", "Od Trebinja do Beograda svi vole Aca i Milorada"...
Inače, predsednik Vučić je prethodno bio u Mostaru, gde je svečano otvorio 21. Međunarodni sajam privrede, na kojem je Srbija zemlja partner.

Dodik: Poruka da je Srbija s nama vredi više od novca

Predsednik RS Milorad Dodik, koji je posetio Trebinje zajedno sa predsednikom Srbije, zahvalio je Aleksandru Vučiću što razume potrebe srpskog naroda na tom području i što šalje poruku da je Srbija sa njima.
"To možda i više vredi od novca koji Srbija izdvaja, ta poruka da je Srbija sa nama. Srbija i Srpska će sve više biti jedinstvene u osećaju života, našem identitetu...", rekao je Dodik.
Najavio je da će se u narednih godinu dana graditi deo puta od Tjentišta do Foče, a da je Srbija obećala pomoć za izgradnju tog puta, kako bi se obezbedila brža veza i brži dolazak iz Srbije u RS i iz RS u Srbiju.
Postoji još zajedničkih planova čija realizacija bi doprinela da svi građani RS i Srbije osete boljitak.
"Srbija je ono što nas zanima. Živimo u RS i želimo da Drina i granica bude što manja i da jednog dana nestane među nama", poručio je Dodik.
Dodao je da Srbi koji žive u RS nisu bosanski Srbi, kako ih često nazivaju, već Srbi koji pripadaju jedinstvenom srpskom narodu i ne žele ništa drugo.
Sprema se napad i uništenje najveće ruske baze Tartus u Siriji. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Tanjug, RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA