Najnovije

Snimak od dva minuta otkriva zašto Tramp preti napadom na Siriju (VIDEO)

Predsednik SAD Donald Tramp, koji je nekada bio oštar kritičar američkog vojnog angažmana u Siriji, juče je na Tviteru upozorio Damask i Moskvu da se paze jer stižu njegovi "pametni" projektili.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Da li je pad popularnosti Trampa u očima javnog mnjenja u SAD ključni faktor u njegovom zapanjujućem preokretu politike?
NJegova popularnost trenutno jedva prelazi 40 odsto, a najavu vojne intervencije Tramp verovatno koristi da bi izazvao fenomen koji je u američkim političkim krugovima poznat kao efekat "okupimo se oko zastave". U pitanju je isprobani metod da se poveća podrška javnosti lideru tokom rata, a koji je obično praćen smanjenom kritikom vladinih poteza.
Ovaj efekat su koristile brojne američke administracije. Nekadašnji predsednik DŽon F. Kenedi iskoristio je ovaj fenomen tokom Kubanske krize. Bivši predsednik DŽordž V. Buš takođe se poslužio ovim trikom. NJegova podrška u javnosti je u jednom momentu pala na 55 odsto. A samo mesec dana nakon invazije na Irak popularnost mu je skočila je 15 procenata!
Tramp je već isprobao ovaj provereni recept za podizanje rejtinga. NJegova podrška u javnosti je naglo skočila kad je prošlog aprila odobrio lansiranje nekoliko desetina raketa na položaje širom Sirije.
Taj napad su pozdravili čak i najveći kritičari na Kapitol Hilu i u medijima ga nazivali pravim "predsedničkim" potezom. Britanski bombarderi u punoj pripravnosti na Kipru. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Na nišanu Lazanskog: A šta bi bilo da ruski avion preleti Floridu
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA