Najnovije

UNUK MILUNKE SAVIĆ: Istoričari mi zameraju, ali ovo je prava istina o mojoj babi heroju (VIDEO)

Gost u novoj epizodi emisije "Forum" koja se realizuje u saradnji portala Pravda i Narodne televizije bio je dr Đorđe Minkov unuk srpskog heroja Milunke Savić. Dr Minkov je direktor Visoke strukovne škole "Prof. dr Radimir Bojković", u emisiji govori o odrastanju uz babu heroja, u čemu se ralikuju priče koje mu je baba pričala od onih koje zvanična istorija beleži, ali i o posletarnom životu Milunke Savić.

Đorđe Minkov i Milunka Savić (Foto: Jutjub)

Minkov je ispričao prepričao neke od priča koje mu je baka pričala pa i kako je zarobila grupu bugarskih vojnika. Prema priči koju mu je pričala baba, ona je zalutala greškom u bugarski rov a kada je shvatila gde se nalazi, pre nego se razdanilo bacila je bombu i naterala Bugare da sa podigunutim rukama pređu u srpski rov. On je ispričao da Milunka nije dozvolila da Bugari budu streljani.

Minkov je rekao da mu istoričari zameraju što govori o njenim pričama koje se razliku od zvanične istorije. Minkov kaže da istoričari nisu u pravu i da je Milunka veći heroj u istinitim pričama  nego u onim koje su istoričari "ulepšali". On kaže da je velika zabluda javnosti da je Milunka bila nesrećna svojim životom, ali da je prava istina da je ona bila srećna i volela Srbiju i da je zato odbila ponudu Francuske da joj daju palatu i penziju ali da se preseli u tu zemlju. Pogledajte celo svedočenje Đorđa Minkova o svojoj baki:  Intervju sa Anjom Alač u predhodnoj emisiji "Forum" pogledajte OVDE. Izvor: Pravda/Narodna.tv

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ivan Miljković priča kako je pronašao brata blizanca koga su ukrali i prodali Šiptarima.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA