Najnovije

JOKIĆ I BJELICA KAO DEO ISTORIJE: Menja se NBA plej-of zbog meča Denver - Minesota?! (VIDEO)

Spektakularan je bio poslednji meč Denvera u ovoj NBA sezoni. Taj duel sa Minesotom, rešen tek posle produžetka, ne samo da je odlučio koji će od ova dva tima u plej-of, već je zbog njega počelo sa ozbiljnim razmišljanjima čelnih ljudi najjače lige na svetu - o promeni načina plasmana u doigravanje.

Košarkaška lopta NBA (Foto: pixabay.com)

Naime, u noći između srede i četvrtka minule nedelje, Minesota, čiji je član srpski reprezentativac Nemanja Bjelica i Denver, za koji igra naš Nikola Jokić, odlučivali su u direktnom duelu ko će biti osmi u Zapadnoj konferenciji. Pobednika je čekao nastavak sezone, poraženog odlazak na prevremeni odmor i... uobičajenih 48 minuta igre nije bilo dovoljno. Posle produžetka, Minesota je pred svojom publikom trijumfovala sa 112:106 i tako prvi put posle 14 godina čekanja ušla u doigravanje. Gostujućim Nagetsima nije bilo dovoljno 35 poena 23-godišnjeg Jokića...
Govoreći o velikom interesovanju koje je ta utakmica izazvala, komesar NBA lige Adam Silver se osvrnuo i na mogućnost izmene pravila o plasman u plej-of - uvođenjem "baraž" mečeva.
"Svakako da ovaj događaj (u Mineapolisu) otvara mogućnosti da konkretizujemo neke planove, poput "plej-in" formata", rekao je Silver, a prenosi ESPN.
Šta je plej-in? U najkraćem, "baraž", u nešto prošerinijoj formi "pobediš - i u doigravanju si".
Slične stvari postoje u američkoj koledž košarci, kada se baraž-duelima određuju 16. nosioci, kao i dva poslednja mesta u doigravanju.
Američki mediji spekulišu da bi baraž u reformisanom plej-ofu zapravo bila jedna utakmica između osmog i devetog tima u konferenciji, baš kao što je sada bio slučaj sa Minesotom i Denverom.
Međutim, ne treba zaboraviti ni podatak koji smo vam ranije javili, o mogućoj velikoj promeni plej-ofa, po kojoj bi 16 najboljih timova iz obe konferencije prošli u doigravanje jer su među osam najuspešnijih u svojom konferencijama, ali se tada ne bi igralo "odvojeno" - na Zapadu i Istoku, već bi ukupni prvi nosilac igrao sa šesnaestim, drugi sa 15., treći sa 14. i tako redom. Ukoliko bi do toga došlo, onda bi se možda uveo i baraž, u vidu "plej-in" meča koji bi, duelom šesnaestoplasirane i sedamnaestoplasirane NBA ekipe, odlučivao ko je, zapravo, poslednji učesnik plej-ofa.
Jokić ušao u istoriju NBA oborivši rekord koji niko pre njega od neameričkih igrača nije uspeo! Više o tome saznajte OVDE.
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rekord karijere Nikole Jokića
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA