Najnovije

Kolinda hoće da proglasi vanredno stanje: Hrvatska nema više vremena!

Predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas u Šibeniku da Hrvatska više nema vremena i da joj je potreban konkretan akcioni plan, sa fokusom na razvoj i egzistencijalne probleme, te pozvala Sabor i vladu se pozabave ovim pitanjima.

Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Jutjub)

- Kao i cela Hrvatska i ova županija beleži rast, ali to nije dosta. Mladi nam odlaze iz Hrvatske, a kad sam izjavila da smo u vanrednom demografskom stanju rekli su da preterujem. Vlada je zbog Agrokora pokrenula vanredne mere i to treba pohvaliti, ali iz Hrvatske je prošle godine iselilo 80.000 ljudi (od toga 40.000 u Nemačku). Zar to nisu vanredne mere - zapitala je Kitarović.
- Treba nam konkretan akcioni plan i zato pozivam i Sabor i vladu da se posvete ovom pitanju. Takođe, treba se posvetiti i decentralizaciji jer nije isto živeti u Zagrebu i Kijevu. Trebaju nam veće plate i standard, a tu država mora da napravi svoje. Kad govorimo o dostojanstvenom životu treba spomenuti i 300.000 blokiranih građana i krajnje je vreme za novi zakon o izvršenju - rekla je Kitarović, koja je po 15 put premestila svoj kabinet, ovog puta u Šibenik.
Prema njenim rečima, problemi nisu mali, ali ona je, kaže, optimistična i veruje da se mogu rešiti.
- Treba nam odlučnosti i moramo staviti fokus konačno na razvoj i egzistencijalna pitanja. Naša država pruža brojne mogućnosti, a naša je odgovornost da ih iskoristimo - zaključila je predsednica.
Kako piše Jutarnji list, Grabar Kitarović će unaredna tri dana 'stolovati' u Šibeniku, rodnom gradu svog supruga Jakova. 
Tokom tri dana ona će pored Šibenika i Knina, posetiti i brojna druga mesta i ostrva u šibensko-kninskoj županiji.
- Radujem se što ću tri dana provesti u ovoj predivnoj županiji poznatoj po svojim prirodnim lepotama. Ova županija ima i saobraćajnu važnost, što smo dobro spoznali i u Domovinskom ratu i zato osećamo duboku zahvalnost za sve što su šibenski branitelji napravili za domovinu - rekla je Kitarović.
Pogledajte OVDE uznemirujući video iz Hrvatske.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Hrvatska, kakva je nekad bila.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA