Najnovije

Lavrov otkrio da li će biti rata između Rusije i SAD (VIDEO)

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je u intervjuu za "RIA Novosti" rekao da Vladimir Putin i Donald Tramp neće dozvoliti oružani sukob između Rusije i SAD. Naveo je i da je tokom telefonskog razgovora američki predsednik pozvao Putina da dođe u Vašington.

Sergej Lavrov (Foto: RIA novosti)

Na kraju krajeva, oni su, kaže, lideri, izabrani od svojih naroda i odgovorni su za njihov mir, dodao je Lavrov.
Kada su u pitanju sve lošiji odnosi Moskve i Vašingtona, Lavrov je rekao da postoje pokušaji da se oni olabave.
Ministar spoljnih poslova Rusije je rekao da je tokom telefonskog razgovora Tramp pozvao Putina da dođe u Vašington i rekao da bi mu onda bilo drago da dođe u Moskvu u recipročnu posetu.
Međutim, on je dodao da je Rusija spremna da odgovori na sankcije Vašingtona.
„Siguran sam da treba reagovati sa dostojanstvom. Moramo da reagujemo na oduzimanje naše sopstvenosti, proterivaenje diplomata - u suprotnom bi to bilo nepoštovanje prema samom sebi. Međutim, padati u klevete, svađe i grubosti ne nameravamo niti ćemo to raditi - to uopšte nije stil našeg predsednika“, rekao je on.
Rusija i koalicija na čelu sa SAD imale su kontakte na nivou vojnih resora, nedugo pre napada na Siriju. Moskva je upozorila po kojim rejonima će napadi biti „crvena linija za Moskvu“, kazao je Lavrov.
„Pre nego što su materijalizovani planovi izvođenja napada zapadne trojke načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov je jasno rekao da ako neke akcije takozvane koalicije nanesu štetu ruskim vojnicima, oštro i jasno ćemo odgovoriti. Pritom, smatraćemo zakonitim metama ne samo rakete, već i sisteme iz kojih su one ispaljene. To je bilo rečeno jasno i nedvosmisleno“, istakao je Lavrov.
Koliku platu ima Vladimir Putin i šta još poseduje pročitajte OVDE.
Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Biografija Sergeja Lavrova
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA