Najnovije

ISTORIJSKA ODLUKA: Kim DŽong Un zaprepastio Rusiju i Ameriku, ali i ceo svet!

Lider Severne Koreje Kim DŽon Un rekao je da nema više potrebe da njegova zemlja izvodi raketne i nuklearne probe, prenosi RT.

Kim DŽong Un (Foto: Sinhua)

Programi nuklearnih i balističkih raketa u Severnoj Koreji omogućili su zemlji da obezbedi stratešku stabilnost i mir, tako da više nema potrebe za dodatnim testiranjem raketa i nuklearki, rekao je Kim.
Od 21. aprila 2018. godine, nuklearni testovi i testovi interkontinentalnih balističkih raketa biće prekinuti, saopštila je Kimovu izjavu severnokorejska agencija KCNA.
"Severnokorejski centar za nuklearni test biće odbačen kako bi se osigurala transparentnost suspenzije nuklearnih proba", dodala je KCNA.
Objavljujući novi kurs zemlje, vladajuća stranka je izjavila da Severna Koreja "neće nikada koristiti nuklearno oružje, osim ako ne postoji nuklearna pretnja ili nuklearna provokacija zemlji, kao i da nikako neće širiti nuklearno oružje i nuklearne tehnologije".
Obustava nuklearnih i raketnih testova usledila je samo nekoliko dana pre nego što bi severnokorejski lider Kim DŽong Un trebalo da se sastane sa predsednikom Južne Koreje Mun DŽae Inom u pograničnom selu, kako bi pokušali da okončaju sukob između dve Koreje.
Odluka Severne Koreje doneta je na plenarnoj sednici Centranog komiteta vladajuće Radničke partije, na kojoj se razgovaralo o "novoj etapi" politike."sluđene", vise u vazduhu ili padaju na zemlju. Konstruktori smatraju da će novi sistemi biti korisni i zanimljivi vojsci, ali i vojnoindustrijskim preduzećima, kao i energetskom sektoru i nuklearnoj industriji.
Pročitajte OVDE šta je novo otkrio Sergej Lavrov a tiče se sukoba između...
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lazanski u Severnoj Koreji.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA