Najnovije

Policija u Jerevanu hapsi učesnike „treće obojene revolucije“! (VIDEO)

I dalje traje treći po redu američki pokušaj da se Jermenija usreći obojenom revolucijom.

Jerevan policija (Foto: Jutjub)

Po već oprobanom receptu: hoćemo da budemo bogati a ne siromašni, hoćemo da budemo zdravi, hoćemo slobodu, zato protestujemo, zato smo se dohvatili pištaljki... Samo, ni tamošnja vlast nije naivna. Naučila je i da taktizira.

Policija je danas uhapsila 93-je najagresivnijih „aktivista opozicije“ dok su pokušavali da paralizuju saobraćaj na ulicama Jerevana. Samo zbog toga, ne dirajući u pravo na proteste.

Demonstracije se istovremeno održavaju i u nekoliko drugih jermenskih gradova. Ceo dan pokušavaju da blokiraju magistralne puteve Ararat-Jerevan, Aparan-Jerevan i Gimri-Artik.

U glavnom gradu je najviše varničilo na Maštocovom trgu gde je „udarna grupa“ od sto probranih mladića pokušala da blokira saobraćaj, a samim tim i centar grada (među njima je bilo najviše uhapšenih).

Svi učesnici protesta izvikuju antivladine parole. Po taktu bubnjeva. U ostalim delovima Jerevana demonstranti su u tri navrata uspevali da blokiraju ulice.

Demonstranti traže ostavku novog premijera Serža Sargsjana koji je najjača politička figura u zemlji. Sargsjan je poslaniku Nikoli Pašinjanu, koji predvodi pobunu, ponudio „momentalni susret“, ali je on odbio. Izjavio je će pregovarati tek kad Sargsjan podnese ostavku.

Na premijerovoj strani su sve glavne političke partije i desetak uticajnih drugih drugih organizacija.

Pašinjan i oni koji stoje iza njega računali su na to da će policija „preći na stranu naroda“, ali se to nije dogodilo. Zato je Pašinjan prihvatio ponudu predsednika Jermenije - Armena Sarkisjana - da se sretnu i razgovaraju. Sarkisjan je došao na protest opozicije na jerevanskom Trgu Republike i pozvao okupljene da ostanu u okvirima zakona.

Posle razgovora sa Pašinjanom izjavio je da se nada da je dijalog moguć. Pogledajte OVDE emotivnu reakciju izraelskog diplomate govoreći o zločinima nad Srbima. Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA