Najnovije

DISCIPLONOVANJE NEPOSLUŠNIH! Nemačka traži reformu mehanizma donošenja spoljnopolitičkih odluka u EU

Ministarka odbrane Nemačke Ursula fon der Lajen smatra da treba reformisati mehanizam donošenja spoljnopolitičkih odluka u EU, tako što princip konsenzusa treba zameniti principom većine.

Nemačka (Foto: Pixabay)

„Mehanizam donošenja odluka bi mogao da bude promenjen. Činjenica da svetu naš evropski odgovor možemo da predstavimo samo uz dogovor svih 28 država-članica, do poslednje, nema budućnosti. Situacija u svetu nekad zahteva brzo reagovanje. Što se tiče spoljnopolitičkih tema, treba da razmotrimo pitanje donošenja odluke većinom glasova“, rekla je Lajenova u intervjuu za „Bild am zontag“, preneo je Sputnjik.

Ona nije želela da komentariše glasine da bi u budućnosti mogla da preuzme dužnost generalne sekretarke NATO-a ili evropske komesarke. „Brisel je daleko, a moji poslovi su ovde. Želim da dobro odradim svoj drugi mandat sa našom vojskom“, dodala je ona. Na pitanje novinara da li bi bojkot Svetskog prvenstva u fudbalu mogao da bude poluga pritiska na Rusiju, ona je odgovorila: „Ne smatram da je to pravilno. Mi smo političari i mi treba da rešavamo pitanja političkim metodama. Mi se borimo za politička rešenja i ne možemo to prebacivati na fudbalere i njihove navijače.“ Pročitajte OVDE šta je Makron izjavio o Putinu, Siriji, Trampu... Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

BONUS VIDEO

Nemačka policija večeras je upotrebila vodeni top protiv huligana nakon utakmice Bundes lige.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA