Najnovije

UNEO NAPUNJEN PIŠTOLJ U KONGRES: Saznajte sve o američkom izbornom strategu koji boravi u Beogradu

Američki izborni strateg Kori Levandovski, koji je radio u kampanji američkog predsednika Donalda Trampa od 2015. do 2016. godine, gostuje u Beogradu na skupu sa temom "Amerika danas".

Kori Levandovski (Foto: Jutjub)

Za Trampa je radio do juna 2016. godine, kada je dobio otkaz i otpremninu i prešao da radi za SiEnEn. Nakon rastanka sa Trampom potpisao je ugovor o ćutanju, kojim se obavezao da neće omalovažavati Trampa i iznositi poverljive činjenice.
NJegova strategija u kampanji za američkog predsednika bila je "pustite Trampa da bude Tramp", a "Blic" navodi da je radio za 20.000 dolara mesečno. 
Kao komentator, Levandovski je napadao Hilari Klinton, Trampovu protivkandidatkinju. Tamo je dao otkaz krajem 2016. godine, usled spekulacija - koje se nisu ostvarile - da će dobiti položaj u Trampovoj administraciji. 
Levandovski je, umesto da uđe u Trampovu administraciju, osnovao savetničku firmu "Evenju konsalting", koja je postala jedna od najuticajnih firmi tog tipa u Vašingtonu. Tu firmu je napuštio u maju prošle godine, ali se i dalje smatra veoma uticajnim lobistom i operativcem sa direktnim pristupom Donaldu Trampu. 
Levandovskog tokom kampanje nisu zaobišle kontroverze. Jednom je fizički nasrnuo na novinarku desničarskog sajta "Brajtbart njuz". U drugoj prilici je optuživan da je zgrabio za okovratnik demonstranta protiv Donalda Trampa. U oba navrata je negirao krivicu. 
Levandovski je i pre Trampa radio kao politički operativac u SAD. Dok je radio za kongresmena Boba Neja, republikanca iz Ohaja (koji je na kraju završio u zatvoru zbog korupcije) Levandovski je 1999. uneo napunjen pištolj u torbi sa vešom u jednu od zgrada Kongresa, zbog čega je uhapšen. Optužbe su na kraju odbačene, ali pištolj mu nikad nije vraćen, navodi "Blic". 
Pročitajte OVDE zašto nas predsednik Srbije toliko ponižava pred Nemačkom? 
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Strateg Levandovski u centru je pažnje američkih medija i zbog svojih ljubavnih afera po Beloj kući.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA