Najnovije

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA NALOŽIO: Makedonija da registruje Pravoslavnu Ohridsku Arhiepiskopiju koja je u jedinstvu sa SPC!

Veliki Savet Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, aprila 2018. godine odbio je žalbu Vlade Republike Makedonije, čime je prethodno donešena presuda za registraciju Pravoslavne Ohridske Arhiepiskopije postala pravosnažna.

Arhiepiskop Jovan (Foto: Jutjub)

Novembra 2017. godine Evropski sud za ljudska prava u Strazburu doneo je presudu da je Vlada Republike Makedonije, time što nije registrovala kanonsku Ohridsku Arhiepiskopiju, prekršila Član 11 i Član 9, t.j. prekršila je slobodu združivanja i slobodu misli, savesti i religije, koje je bila dužna da ispoštuje saglasno međunarodnoj Konvenciji za ljudska prava, koju je potpisala.

Februara 2018. godine, Vlada Republike Makedonije je odlučila da se žali Velikom Savetu pomenutog suda, u vezi donešene presude.
Veliki Savet Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, aprila 2018. godine odbio je žalbu Vlade Republike Makedonije, čime je prethodno donešena presuda za registraciju Pravoslavne Ohridske Arhiepiskopije postala pravosnažna. Šta je izjavila u Banjaluci Putinova izaslanica Valentina Matvijenko, pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

BONUS VIDEO

Arhiepiskom Jovan o jedinstvu sa Crkvom i Bogom
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA