Najnovije

Tramp i Pompeo krenuli da ubeđuju saveznike da iranske rakete ugrožavaju ceo svet

Sjedinjene Države su zatražile od evropskih i drugih saveznika da uvedu sankcije Iranu da bi bio stopiran raketni program te zemlje.

Tramp (Foto: Jutjub)

Uz obrazloženje da su iranske rakete pretnja – ni manje ni više! - međunarodnom miru i bezbednosti.

Dakle: američke, britanske i francuske rakete – kojima je prethodnih dana razarana Sirija – su blagodat i za Siriju i za međunarodni mir i bezbednost, a iranske – koje još nisu pale nigde izvan poligona – ne ugrožavaju samo američke interese nego i ceo svet.

Na toj talasnoj dužini je Brajan Huk, viši politički savetnik novog američkog državnog sekretara Majka Pompea, izjavio u Rijadu:

"Tražimo od država širom sveta da kazne svakog pojedinca i kompaniju povezanu sa iranskim raketnim programom i to je veliki deo naših razgovora sa Evropljanima".

Rekao je ovo u Saudijskoj Arabiji čije rakete razaraju Jemen već nekoliko godina. Ali, Huk u tome ne vidi ništa ni nelogično ni licemerno.

Zato je objavio da će upravo iranski raketni program biti velika tema srazgovora između Pompea sa šefom saudijske diplomatije Adelom al-DŽubejrom i  naslednim princom Muhamedom ben Salmanom. Rusija tvrdi da je došla u posed američkih krstarećih rakete "Tomahavk", nešto više o tome pročitajteOVDE. Izvor:fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA